Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vedrana Tudor (Institut IGH d.d., Zagreb), Tomislav Šuta (Vodovod i kanalizacija d.o.o., Split) i Josip Ćorić (Eptisa Adria d.o.o., Zagreb) Vedrana Tudor (Institut IGH d.d., Zagreb), Tomislav Šuta (Vodovod i kanalizacija d.o.o., Split) i Josip Ćorić (Eptisa Adria d.o.o., Zagreb)

SVEČANO POTPISAN UGOVOR Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin

Vrijednost Ugovora iznosi 33.686.524,00 kn bez PDV-a

Ugovor o uslugama nadzora nad gradnjom za ugovore 1-6 (UPOV, mreža, SDNU), u okviru 'Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin', svečano je danas, 14. siječnja, potpisan u velikoj dvorani sjedišta društva Vodovod i kanalizacija d.o.o.

Ugovor o uslugama nadzora su ispred Zajednice gospodarskih subjekata Institut IGH, d.d., Zagreb i Eptisa Adria d.o.o., Zagreb, potpisali Vedrana Tudor, specijalni opunomoćenik i članica Uprave društva Institut IGH, d.d., Zagreb te Josip Ćorić - prokurist društva Eptisa Adria d.o.o., Zagreb. U ime naručitelja, Vodovoda i kanalizacije Split, ugovor je potpisao direktor društva Tomislav Šuta.

Vrijednost Ugovora iznosi 33.686.524,00 kn bez PDV-a, a usluge nadzora u okviru ovog Ugovora obuhvaćaju usluge stručnog  građevinskog, strojarskog, elektro i geodetskog nadzora te provedbe ugovora o radovima. 

Nadzor će se odnositi na sve radove na spoju sustava odvodnje južnog sliva na Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Stupe i dogradnji podmorskog ispusta Stobreč, zatim radove na optimalizaciji spoja sustava odvodnje sjevernog sliva s rekonstrukcijom i dogradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje grada Splita. Također će uključivati nadzor nad radovima na odvodnji i vodoopskrbi naselja Žrnovnica i Korešnica, rekonstrukciji i dogradnji sustava odvodnje i vodoopskrbe grada Solina i općina Podstrana, Klis i Dugopolje, nadzor nad radovima na dogradnji sustava daljinskog nadzora i upravljanja i regulaciji dovoda vode izvorišta Jadro - crpna stanica Ravne njive te na projektiranju, rekonstrukciji i dogradnji Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Stupe.


'Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' investicija je ukupne vrijednosti 1.791.760.602,63 kn, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 1.419.408.482,096 kn, 975.315.032,88 kn, odnosno 68,71% financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Preostalih 372.352.120,53 kuna ili 31,29% sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split - Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.



Sadržaj ovog priopćenja je isključiva odgovornost Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split.

Vaša reakcija na temu