SVEČANOST NA TVRĐAVI: Klis dodijelio zaslužnima godišnje nagrade

SVEČANOST NA TVRĐAVI: Klis dodijelio zaslužnima godišnje nagrade

Mnogobrojnim uzvanicima se kao izaslanik premijera obratio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban

Na svečanoj sjednici povodom Dana Općine na Tvrđavi Klis održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljene ovogodišnje nagrade zaslužnima. Prvi put je nagrada Općine otišla u ruke čovjeku koji nije rođeni Klišanin, ali je ostavio neizbrisiv trag kroz rad s djecom upravo u ovom povijesnom mjestu. Profesor tjelesnog odgoja Ivica Ižotić zaslužio je za svoj rad s djecom kako u školi tako i kroz izvannastavne sportske aktivnosti kroz odgajajući i usmjeravajući djecu na pravi put. Nagrade su ponijeli i Nogometni klub Uskok te vlasnik firme Clissa Krešimir Glavina.

U ime laureata zahvalio se upravo profesor Ižotić.

- Da smo imali u moje vrijeme ovakvu izvršnu vlast, naši učenici ne bi bili samo reprezentativci nego i pobjednici u svim takmičenjima. Hvala vam na priznanju, dao sam sve što sam mogao u radnom vijeku - kazao je omiljeni profesor uz pljesak okupljenih.

Mnogobrojnim uzvanicima se kao izaslanik premijera obratio splitsko -dalmatinski župan Blaženko Boban.

- Klis ekspanzira u svim segmentima - istaknuo je Boban.

Naglasio je brendiranje  tvrđave zahvaljujući proaktivnosti načelnika Jakova Vetme i općinskih stručnih službi, te niz projelata.

- Jednom riječju promijenili su vizuru, a i dimenziju Općine Klis. U posljednje tri godine je višestruko povećan broj apartmana, a samo broj posjetitelja tvrđave u odnosu prije dvije godine je povećan za preko 50 tisuća - nabrajao je župan.

Poručio je i da će Splitsko-dalmatinska županija pomoći Klisu da u dogledno vrijeme dobiju status Grada.

- To je Klis i zaslužio - podvukao je župan naglašavajući važnost zajedništva.

Načelnik Klisa Jakov Vetma se pak nadovezao da je sve ostvareno rezultat vizije koju su imali prije nekoliko godina i koja se teško ostvarivala s obzirom na to da su se tri vlade izmijenile, ali da je  sada sve sjelo na svoje.

- Općina Klis u brojkama raste enormno, po prihodima, u imovini, broju posjetitelja Trđave i projektima.

Od najznačajnijih projekata je Kliška tvrđava koja je desetljećima bila zanemarivana. Tu je niz komunalnih investicija, toliki kilometri cesta, odnos prema udrugama...- izdvajao je.

Ove godine su odlučili urediti centar Klisa, a sve to skupa čini općinu boljom.

- Ima još stvari s kojima ne možemo biti zadovoljni, ali njih treba prepoznati i riješiti i ostaviti se podjela i raditi - zaključio je.

Koliki je značaj prelaska Tvrđave na upravljanje Klisu svjedoči i jedan podatak koji je iznio Vetma. Naimre, jedan tjedan posjeta je dovoljan za radne bilježnice za školarce. 

- Grad leži u nama, dugo smo bili taoci podjela i ranjivi prema vanka. Sada je to drukčija priča, stanovnici su to prepoznali i dali nikada veću potporu - završio je Vetma.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare