Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVEČANOST U MUZEJU GRADA SPLITA Dodijeljena priznanja 'Splitski pupoljak'

SVEČANOST U MUZEJU GRADA SPLITA Dodijeljena priznanja 'Splitski pupoljak'

Inicijativa je zamišljena kao priznanje koje promiče znanje, talent i izvrsnost, ali i empatiju i humanost

Treću godinu za redom udruga Naš kvart, na čelu s predsjednicom Milenom Mratinić, organizira dodjelu priznanja Splitski pupoljak kojom se odaje priznanje vrijednim, svestranim i uspješnim mladim Splićankama i Splićanima. Inicijativa je zamišljena kao priznanje koje promiče znanje, talent i izvrsnost, ali i empatiju i humanost i svojevrsna je zahvala i poticaj vrijednoj i talentiranoj mladosti našeg grada, ali i poruka njihovoj generaciji i svima nama da se znanje i dobrota vrednuju i cijene.

Uz idejnu začetnicu projekta Milenu Mratinić, plakete i 'pupoljke' ovogodišnjim su laureatima u Muzeju grada Splita uručili i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš te splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.


- Zadovoljstvo mi je kroz godine pratiti kako cvjetaju splitski pupoljci i uistinu mi je drago da su vaši koraci i uspjesi i na ovaj način priznati i prepoznati - kazala je zamjenica Hrgović Tomaš čestitavši dobitnicima priznanja, njihovim obiteljima i svima koji ih podržavaju na njihovom putu da mijenjaju svijet na bolje.

Ovogodišnji Splitski pupoljci su: Lucija Bilobrk, višestruka prvakinja u tajlandskom boksu i kickboxingu, Marin Budimir, maturant Graditeljsko-geodetske škole iz Splita za aktivnosti na školskim projektima, promicanje hrvatske i splitske tradicije i baštine. Antea Duvnjak, učenica III. gimnazije i aktivna volonterka u Klubu mladih Split, bavila se uspješno veslanjem i sviranjem klavira, a ipak ponajviše voli pomagati drugima. Pomagati voli i Lorena Kasalo, učenica III. gimnazije koja slobodno vrijeme upotpunjava kao animatorica u Salezijanskom centru, pobjeđuje na književnim natjecanjima, pleše hip-hop, igra odbojku i roni. Ante Kekez, učenik 3.razreda Industrijske škole predan je ljubavi prema struji i elektromehanici. Bruno Kontri, predsjednik Učeničkog vijeća III gimnazije aktivan je na školskim i ekološkim projektima, a vodi i foto klub. Uz to niže uspjehe na školskim i sportskim natjecanjima. Magistrica slikarstva i vizualna umjetnica Nikolina Kuzmić sudjelovanjem na brojnim projektima utire put daljnjoj uspješnoj umjetničkoj realizaciji. Dina Levačić, najpoznatija splitska daljinska plivačica koja svakim svojim plivačkim podvigom pomiče sportske i ljudske granice. Osim izdržljivosti krasi je i velikodušnost koju dokazuje svojim humanitarnim angažmanom. Filip Mišković još je jedna zlatna uzdanica glazbenog rasadnika škole Josipa Hatzea, a njegove gitarističke koncerte šteta je propustiti. Mili Poljičak tenisko je čudo s Pojišana za čije ćemo uspijehe još sigurno čuti. Leo Radalj odličan je učenik koji briljira na državnim natjecanjima, organizira školska događanja i bavi se sportom. Ana Marija Veselčić, dobitnica brojnih priznanja za svoja glumačka ostvarenja, redovito puni kazališne dvorane svojim umjetničkim talentom i karizmom. Petra Nuić pupoljak je zaslužila vrhunskim rezultatima u karateu, a za sportske uspjehe zapljeskalo se danas i našem uspješnom paraolimpijcu, članu plivačkog kluba Cipal, Dinu Sinovčiću.

Vaša reakcija na temu