Foto: unist.hr SVEČANOST U SPLITU Održana promocija treće generacije studenata Medicine na engleskom jeziku, bilo je emotivno

SVEČANOST U SPLITU Održana promocija treće generacije studenata Medicine na engleskom jeziku, bilo je emotivno

Dekan Zoran Đogaš je rekao da je ovo veliki dan i za diplomante i za Sveučilište

Svečana promocija treće generacije diplomiranih studenata studija Medicine na engleskom jeziku održana je u petak, 13. rujna, u amfiteatru Medicinskoga fakulteta. Titulu doktorice, odnosno doktora medicine nakon šestogodišnjeg studija steklo je 34 studenata koji su na splitsko sveučilište došli iz raznih krajeva svijeta od Novog Zelanda, Norveške, Švedske, Makedonije do SAD-a.

Promovente su pozdravili dekan prof.dr.sc. Dragan Đogaš i prodekan za studij Medicine na engleskom jeziku doc.dr.sc. Joško Božić, čestitavši im na postignutom uspjehu.

- Ovo je veliki dan za sve nas, kako za diplomante koji slave svoje veliko postignuće, tako i za Fakultet koji je uspješno obrazovao još jednu generaciju mladih doktora medicine, ali i za naše Sveučilište kojem ovakav studij sigurno doprinosi izvrsnom plasmanu na svjetskim rang ljestvicama te naposljetku za Grad Split, našu županiju i državu - kazao je dekan Zoran Đogaš, dodavši kako su studenti odabrali profesiju koja je prestižna, ali vrlo zahtjevna u smislu svakodnevnih izazova s kojima će se morati nositi. 

No, obzirom da je diploma koju su stekli priznata svugdje u svijetu, prema riječima dekana, neće imati problema pronaći posao i dalje napredovati u karijeri.

U ime Sveučilišta promoventima i njihovim obiteljima čestitao je prorektor prof.dr.sc. Željko Radić, a studenti Michael Lem i Gjorgje Tadić su se obratili kolegama vrlo emotivnim oproštajnim govorom.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51248, "");
Pregledaj komentare