Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sveučilište dobilo čak 189,6 milijuna kuna od EU za tri projekta!

Sveučilište dobilo čak 189,6 milijuna kuna od EU za tri projekta!

Riječ je o dosad najvećim projektima u Splitu i jedinim infrastrukturnim projektima iz područja istraživanja i razvoja u Jadranskoj Hrvatskoj

Splitsko Sveučilište dobilo je 189,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za tri projekta!

Radi se o dosad najvećim projektima u Splitu te jedinim infrastrukturnim projektima iz područja istraživanja i razvoja u Jadranskoj Hrvatskoj, koji će se realizirati do lipnja 2020. godine.

Projektom ''Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta'  u vrijednosti od 85,1 milijun kuna nabavlja se znanstvena oprema za ova tri fakulteta Sveučilišta u Splitu, a opremit će se 21 laboratorij. 

Projekt 'Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji' vrijedan je 84,5 milijuna kuna, a zahvaljujući tim sredstvima rekonstruirat će se postojeće građevine Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i Žrnovnici, nabaviti znanstvena oprema za 11 laboratorija, a provest će se i organizacijska reforma.

Treći projekt za kojeg su odobrena bespovratna sredstva je 'Stavljanje u funkciju novoizgrađene nastambe za pokusne životinje na Sveučilištu u Splitu'.  Vrijedan je 20 milijuna kuna i predstavlja ključan resurs za provođenje temeljnih i primijenjenih biomedicinskih istraživanja znanstvenika MEFST-a, Sveučilišta i regionalnih institucija te je jedina istraživačka nastamba za životinje u Južnoj Hrvatskoj. 

Projekti će se detaljnije predstaviti u petak na splitskom Sveučilištu, a o njima će osim rektora Šimuna Anđelinovića govoriti i dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije prof.dr.sc. Boris Trogrlić, dekan Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Zoran Đogašdekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof.dr.sc. Jasna Puizina, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Igor Jerković, dekan Pomorskog fakulteta prof.dr.sc. Nikola Račić te Krešimir Budiša, direktor sveučilišnog Tehnološkog parka.

Vaša reakcija na temu