Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Svi polaznici POU Božić ubrzo su pronašli zaposlenje
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Svi polaznici POU Božić ubrzo su pronašli zaposlenje

Učilište nudi preko 150 obrazovnih programa za različite djelatnosti, posebno se ističe njihova 'Beauty Academy'

Pučko otvoreno učilište Božić je prvo međunarodno pomorsko učilište u Republici Hrvatskoj koje nudi školovanje, doškolovanje i prekvalifikaciju polaznika za programe Pomorski nautičar, Tehničar za brodostrojarstvo, Tehničar za jahte i marine i Elektrotehničar na hrvatskom i engleskom jeziku.

Učilište posjeduje sva relevantna odobrenja za rad od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Programi su namijenjeni pomorcima kojima je zbog napredovanja na brodu ili upisa u dodatne programe izobrazbe neophodna prekvalifikacija za navedena zanimanja, kao i za početnike bez iskustva rada na ovim poslovima koji svoju budućnost vide u poslovima na brodu. 

- Naša prednost je što jedini na tržištu uz prekvalifikaciju nudimo mogućnost zaposlenja naših polaznika završetkom školovanja. Naime, učilište je dio SSM United grupacije, jednog od tri najstarija trening centra za pomorce u Europi koji ima vlastitu Agenciju za ukrcaj pomoraca nudeći mogućnost adekvatnog zaposlenja svim polaznicima završetkom školovanja u ulozi časničkog ili hotelskog osoblja na putničkim brodovima. U drugoj generaciji međunarodne pomorske škole imamo 80 polaznika koji dolaze iz cijele Hrvatske i svijeta koji su se upisali u školu s različitim interesima. Najviše je onih koji nemaju iskustva rada te se žele kvalitetno školovati i zaposliti na brodu - poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta Božić.

U sklopu navedenih programa prekvalifikacije polaznici imaju priliku odraditi predmetne vježbe na najsuvremenijim simulatorima mosta, stroja, DP-a, CARGO-a, GMDSS-a, AIS-a, HIGH VOLTAGE-a i dr. Osim toga, učilište posjeduje vlastiti poligon za obuku pomoraca opremljen brzom spasilačkom brodicom i u ovom dijelu Europe jedinstveni poligon COLREG-a napravljen u sklopu velikog (3000 m2) poslovnog kompleksa grupacije SSM United d.o.o. na splitskim Ravnim njivama. 

U svojoj ponudi, osim programa prekvalifikacije, POU Božić ima preko 150 obrazovnih programa za različite djelatnosti zanimanja. Trenutno se u učilištu obavljaju upisi za različite obrazovne programe u ponudi jesenskog upisnog roka. Posebno se ističu programi osposobljavanja u ponudi vlastite 'Beauty Academy' za zanimanja wellness terapeuta, maser, kozmetičar, vizažist, poslove manikure, njegovatelja. Isto tako u ponudi iz područja hotelijerstva i turizma se ističu programi osposobljavanja za junior stjuarda, pizza majstora i za poslove iznajmljivanja i održavanja kuća za odmor i apartmana

- Praksa pokazuje da se odrasli koji namjeravaju upisati neki od programa namijenjenih cjeloživotnom učenju redovito raspituju o kvaliteti ustanove. Kvaliteta ustanove podrazumijeva čitav niz čimbenika koje možemo grupirati u dvije skupine: organizacijske (materijalne) i nastavne. Upravo naš tim posebnu pažnju stavlja na zadovoljstvo polaznika kvalitetom organizacijskih i nastavnih uvjeta, pa tako u sklopu 'Beauty Academy' praktikuma koji se prostire na preko 200m2 nudimo osim suvremene edukacijske opreme, tri odvojene kupaonice s tuševima za osvježenje nakon izvođenja vježbi, kutak za opuštanje uz poslugu prirodnih čajeva, svježeg voća i zdravih suhih proizvoda za jelo. Majice i ručnici za vježbe su osigurani. Predavači su eminentni stručnjaci sa svjetskim referencama i s iskustvom rada. Za sve polaznike programa osigurali smo dodatne sate stručnog engleskog jezika, kao i člansku iskaznicu s popustima na upis programa u ponudi učilišta. Sigurno nudimo najbolje organizacijske i nastavne uvjete izvođenja obrazovnog procesa u ovom dijelu Europe što nam je od starta rada učilišta glavna misija, a kao dokaz da smo na pravom putu su i strani upisani polaznici iz svih krajeva svijeta - kaže nam stručno andragoški voditelj učilišta Ivo Perković, mag.oec.

U sklopu učilišta djeluje i škola stranih jezika koja ima raznoliku i stručnu ponudu pod vodstvom visoko obrazovanog i kreativnog kadra koji se sa svojom stručnošću maksimalno prilagođava svojim polaznicima i njihovim potrebama.

- Ovdje bi valjalo posebno izdvojiti međunarodno priznati ispit IELTS kreiran od strane Cambridge Sveučilišta koji je danas jedan od glavnih kriterija za zaposlenje izvan Hrvatske, a definitivno je i velika prednost kod traženja posla kod nas. Pojedina europska sveučilišta traže IELTS, kao potvrdu i uvjet (nastavka) studiranja, dok većina američkih koledža i sveučilišta zahtijevaju TOEFL (Test of English as a Foreign Language), za koji smo već ovlašteni testni centar. Uz opće tečajeve stranih jezika iz ponude se posebno izdvajaju tečajevi za profesionalce, bilo da je riječ o pravnom engleskom, engleskom iz ekonomije i financija, menadžmenta, marketinga ili turizma. Takvi specijalizirani tečajevi su danas jako traženi i mnogima mogu biti od iznimne koristi, obzirom na fluktuacije na tržištu rada kojima se moramo prilagođavati cjeloživotnim učenjem i stjecanjem novih vještina - rekla je prof. Ivana Jelavić-Šako.

Od posebne važnosti je i dio učilišta koji se bavi stručnim osposobljavanjem za građevinske i radne strojeve u kojem godišnje imaju preko 800 upisanih polaznika.


Uz navedene programe valja istaknuti i osposobljavanje za cvjećara-aranžera što je jako traženo zanimanje posebno kod ženskog dijela populacije, usavršavanje za knjigovođu i specijalistu internet marketinga, osposobljavanje za vulkanizera, suradnika u pripremi i provedbi projekata iz EU fondova i mnogih drugih.

Svi obrazovni programi su verificirani od strane nadležnog Ministarstva i izvode se na hrvatskom i engleskom jeziku. Završetkom programa polaznici dobivaju uvjerenje koje ulazi u e-radnu knjižicu. 

- Za sve informacije, pomoć pri profesionalnoj orijentaciji te upise  u treću generaciju međunarodne pomorske škole i ostale programe u ponudi učilišta su u tijeku i trajat će do sredine listopada. Prijaviti se možete osobno na adresu: 114. brigade 12, Split, mailom: admin@uciliste-bozic.hr; ili tel. 021/558 519, mob: 091/478 2892 - naveli su iz POU Božić.

Vaša reakcija na temu