Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Svjetska zdravstvena organizacija izdala nove upute za korištenje zaštitnih maski

Svjetska zdravstvena organizacija izdala nove upute za korištenje zaštitnih maski

'Maske ne mogu zaustaviti pandemiju'

Svjetska zdravstvena organizacija poslala je priopćenje u kojem kaže da će uskoro objaviti nove upute za korištenje zaštitnih maski u borbi protiv koronavirusa. 

- Ako se maske nose, onda to mora biti sigurno i pravilno. WHO ima nove upute koje će uskoro objaviti, a tiču se nošenja maski, njihovog skidanja i bacanja u smeće. Istraživanje je dosta limitirano u ovom području, ali ohrabrujemo države koje razmatraju uvođenje maski za širu populaciju kako bi istražile njihovu efektivnost. Maske ne mogu zaustaviti pandemiju. Države i dalje trebaju tražiti, testirati i izolirati zaražene koronavirusom - rekao je Tedros Adhanom, generalni direktor WHO-a.

Vaša reakcija na temu