Bivši talijanski senator otkriva detalje s broda smrti: 'Kada su nas našli bili smo u dubokom snu, a Eugenio je bio u tušu mrtav već četiri sata'

Bivši talijanski senator otkriva detalje s broda smrti: 'Kada su nas našli bili smo u dubokom snu, a Eugenio je bio u tušu mrtav već četiri sata'

S Brunom Mancusom razgovarali smo u splitskoj bolnici

Stradali Talijani na Hvaru su iz grada Sant’Agata di Militello na Siciliji. Preminuli muškarac je 57-godišnji menadžer Eugenio Vinci, bio je generalni direktor talijanske modne marke Pop 84.  U njegovu društvu na brodu bio je i bivši senator Bruno Mancuso, sadašnji gradonačelnik tog grada u blizini Messine s kojim smo razgovarali u splitskoj bolnici. 

Bio je dobro raspoložen, ali još pod utiskom tragedije koja ih je snašla na ljetovanju u Hrvatskoj. U bolničkoj sobi na Zaraznom odjelu smo ga zatekli u društvu prijatelja, a na hodniku smo vidjeli talijanskog policajca u društvu hrvatske policajke koji su, vjerojatno, došli uzeti izjavu od Mancusa.

- Vratili smo se s večere i išli smo u brod spavati, bilo nas je osam. Dvoje su ostali na drugoj strani broda pričati, a mi drugi smo išli spavati. Nama svima je postalo loše. Nažalost, jedan od nas se digao, loše se osjećao i išao je u WC gdje je pao jer mu je pozlilo i udario glavom. To je vjerojatno razlog smrti. Svi drugi smo se otrovali, osim ovih dvoje što su pričali. Izgleda da smo se otrovali plinom iz klime koja nije radila kako treba - ispričao nam je Mancuso.

Kaže da je Eugenio bio mrtav četiri sata prije nego su ga ostali pronašli.

- Svi smo spavali i oko 10 sati su ovi što su ostali s druge strane otvorili vrata i našli nas svih u dubokom snu, a Eugenia u tušu mrtvog već 4 sata. Djeca su na pedijatriji i zabrinuti smo. Novosti nisu najbolje, ali se nadamo najboljem ishodu... Doktori se brinu da bi mogli imati ozbiljnih posljedica, posebno vezano za neurološke sposobnosti. Zahvaljujem se svima posebno osoblju u bolnici svi su dobri sposobni i brzi - zaključio je Mancuso.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49763, "");
Pregledaj komentare