Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Talijanski grad bez koronavirusa: Ponosni smo i sretni!

Talijanski grad bez koronavirusa: Ponosni smo i sretni!

Gradonačelnik Giovanni Fassina došao je na ideju da se na mještanima provodi testiranje na antitijela za koronavirus

I dok u Italiji broj mrtvih od posljedica koronavirusa i dalje raste, tamošnji gradić Ferrera Erbognone broji svoje sretne zvijezde jer dosad nema nijednog zaraženog, piše HRT.

Grad ima oko 1100 stanovnika i nalazi se u Lombardiji, epicentru talijanske krize izazvane koronavirusom.

- Ponosni smo i sretni što je kod nas ovakva situacija, ali ne mogu reći da nismo uplašeni jer ljudi umiru u gradu do nas - kazala je lokalna trgovkinja Mery De Luca.

Nije jasno zašto je taj gradić, 50 kilometara jugozapadno od Milana, potpuno pošteđen zaraze.

- Bili smo jako pažljivi od prvog dana. Naši kupci su od samog početka izbijanja epidemije nosili maske i rukavice - kazala je De Luca.

Pohvalila je mjesne vlasti i lokalnu Civilnu zaštitu za pravovremeno informiranje javnosti i podjelu zaštitnih maski. Ta pozitivna vijest brzo se proširila po društvenim mrežama i portalima u mnogim državama. Što, u ovoj pandemiji koja je zadesila cijeli svijet, i ne iznenađuje.

Gradonačelnik Giovanni Fassina, pogrebnik, došao je na ideju da se na mještanima provodi testiranje na antitijela za koronavirus.

- Mislio sam da bi naša 'enklava' mogla biti sjajna za analizu slučaja. Gdje ćete naći bolju priliku za proučavanje bolesti. Trebalo bi testirati krv 1099 sretnika iz ovoga grada - rekao je Fassina za La Repubblicu.

Pokrajinske zdravstvene vlasti ponudu su odbile jer je Fassina htio da ispitivanje provede institut koji je izvan mreže regionalno odobrenih laboratorija. U Italiji je dosad koronavirusom zaraženo 105 tisuća ljudi, a umrlo ih je više od 12 tisuća. U Lombardiji je 40 posto svih talijanskih slučajeva i dvije trećine umrlih.

Vaša reakcija na temu