Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tamara Visković: Kod Spaladium Arene su bitna tri pitanja...
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Tamara Visković: Kod Spaladium Arene su bitna tri pitanja...

Naglasila je i važnost osmišljavanja cjelokupnog prostora

Tamaru Visković, koordinatoricu platforme Možemo! Split, pitali smo kako bi riješila problem Spaladium Arene. 

- Radi se o tri odvojena pitanja. Jedno je vezano uz raspletanje pravnih problema vezanih uz odnose Grada, banaka i građevinskih firmi, drugo uz korištenje same Arene, a treće uz viziju budućeg razvoja toga područja, dakle ne samo Spaladiuma, već cjelokupnog prostora na kojem se on nalazi - rekla nam je Visković, pa obrazložila:

- Prvo pitanje nipošto nije nešto o čemu bi itko trebao nuditi instant 'rješenja' u svrhu predizborne retorike. To je posao za ozbiljan pravnički tim koji mora odraditi ili nagodbu, ili dokazati nevaljanost postojećih ugovora i kreditnih obveza. Ključno je da Grad preuzme aktivnu poziciju u obrani svojih interesa. Drugo svakako treba ići u smjeru strategije korištenja dvorane. Naime, samo postojanje onolike zgrade Gradu neumitno generira troškove, tako da je se nipošto ne bi smjelo prepustiti tihom propadanju. Treća tema je ona o osmišljavanju cjelokupnog prostora. Njega, kao uostalom i sve prostore velikih gradskih projekata, treba promišljati u skladu s prioritetnim potrebama građana Splita, a one su vezane uz nedostatak priuštivog stambenog prostora, nedostatak zelenih površina i prostora za rekreaciju i aktivnosti na otvorenom, te besplatnih ili jeftinih parkirališta kojima bi rasteretili promet prema centru, povezivanjem toga mjesta i kritičnih točaka grada redovitim i dostupnim javnim prijevozom. Neposredno okruženje Arene, skupa s nedovršenim tornjem koji se također može osmisliti iznova, ima desetak tisuća metara kvadratnih. To je lijep potencijal za planski pristup i vraćanje tog dijela grada građanima. 

Vaša reakcija na temu