Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Tankerska plovidba Zadar / Facebook Tankerska plovidba ima odobrenje za preuzimanje ostalih dionica Atlantske

Tankerska plovidba ima odobrenje za preuzimanje ostalih dionica Atlantske

Po cijeni po kojoj je stekla 64,51 posto vlasništva

Nakon što je u siječnju odobrilo objavu obvezne ponude za preuzimanje, Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrilo je zahtjev društva Tankerska plovidba iz Zadra za objavu dobrovoljne ponude za preuzimanje preostalih 742.938 dionica Atlantske plovidbe iz Dubrovnika.

'Prije podnošenja ovoga zahtjeva Tankerska plovidba raspolagala je s 1.350.332 redovne dionice Atlantske plovidbe, što je 64,51 posto temeljnog kapitala i jednako toliko dionica s pravom glasa. Temeljni kapital društva od 83.347.800,08 eura podijeljen je na 2.093.270 redovnih dionica, bez nominalnog iznosa, na ime, koje su uvrštene na Redovito tržište Zagrebačke burze.

U prethodnoj, obveznoj ponudi za preuzimanje s početka 2024. Tankerska plovidba u konačnici je stekla 523.534 redovne dionice po cijeni od 53,60 eura, a nakon toga nastavila kupovati dionice na tržištu', stoji u odluci.  

Hanfa je utvrdila da je Tankerska plovidba osigurala potrebna sredstva za plaćanje svih dionica te sve potrebne garancije.

Vaša reakcija na temu