Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Telemach u Split doveo najbržu optičku mrežu u Hrvatskoj
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Telemach u Split doveo najbržu optičku mrežu u Hrvatskoj

Već danas je dostupna 10 Giga optička mreža za gotovo 15.000 kućanstava u Splitu kojima su na raspolaganju internetske brzine kakvima se mogu pohvaliti stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve

Građani splitskih kvartova Blatine - Škrape, Lokve, Mejaši, Pujanke, Ravne njive, Split 3, Trstenik i Mertojak već danas imaju priliku surfati najbržim internetom u zemlji, na Telemachovoj 10 Giga mreži, uz internetske brzine čak dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj te do 40 puta veće u najvećem ponuđenom paketu, i to po konkurentnim cijenama. Prednosti najbrže optičke mreže uskoro će imati priliku osjetiti i građani u drugim kvartovima diljem Splita – Sućidar, Plokite, Spinut i Lovret, uz značajno bolje korisničko iskustvo neovisno o tome koriste li internet u privatne ili poslovne svrhe. 

Kao nacionalni operator koji danas korisnicima diljem Hrvatske pruža cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga - mobilnih, fiksnih i TV-a, Telemach ubrzano nastavlja širiti najbržu optičku 10 Giga mrežu koja je danas prisutna u pet najvećih hrvatskih gradova pa tako i u Splitu. Za građane i tvrtke na području najvećeg grada u Dalmaciji, kao i za cjelokupnu zajednicu, ovime se otvaraju brojne prilike. 

- Uvođenjem 10 Giga optičke mreže na područje grada Splita,Telemach donosi novu perspektivu svima koji svoj napredak na bilo koji način vežu uz digitalizaciju i napredne tehnološke usluge. To uključuje i turistički sektor koji će, uz najbolju vrijednost za novac, svojim gostima sada biti u prilici ponuditi internetske brzine koje garantiraju bolje korisničko iskustvo, što će pridonijeti cjelokupnoj razini turističke ponude - izjavio je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska. 

Osim što podiže efikasnost i otpornost poslovanja te smanjuje troškove, optika pridonosi rastu BDP-a i posljedično rastu broja zaposlenih, a zbog svojih performansi upravo Telemachova 10 Giga optička mreža omogućuje najbolje korisničko iskustvo. Internetske brzine koje korisnici ostvaruju na Telemachovoj 10 Giga mreži dvadeset su puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj te do čak 40 puta veće u najvećem paketu i dosežu dva gigabita u sekundi. Prednost velikih brzina vidljiva je prilikom istodobnog povezivanja više različitih uređaja, a izuzetno niska latencija u mreži, do 5ms, osigurava vrhunsko gaming i streaming iskustvo te virtualnu i proširenu realnost u 4K i 8K rezoluciji.

Zahvaljujući snažnom investicijskom ciklusu od 1,7 milijardi kuna, koliko tijekom petogodišnjeg razdoblja ulaže u fiksnu i mobilnu mrežu, Telemach se pozicionirao kao ravnopravni tržišni konkurent na telekom tržištu. Tako je, osim s ponudom mobilnih usluga, kao ozbiljan tržišni izazivač, Telemach na području cijele Hrvatske prisutan i s fiksnom mrežom te EON televizijom, koji najbolje korisničko iskustvo donosi upravo na optičkoj mreži.

Vaša reakcija na temu