Foto: Veljko Martinović Odgođena tematska sjednica Gradskog vijeća: 'Nevolje u raju među vladajućima'

Odgođena tematska sjednica Gradskog vijeća: 'Nevolje u raju među vladajućima'

I za važnu sjednicu o rebalansu proračuna jedva su vladajući držali većinu

Iako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća rečeno da će se tematska sjednica o stanju u predškolskim ustanovama održati 13. prosinca, na stranicama Banovine nije ni najavljena, a vijećnici su dobili mail da se odgađa.

Odnosno, dobili su dva maila, u prvom u kojem predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić navodi da su razlog 'obveze gradonačelnika', a potom se ispričava zbog tog navoda i kaže da se odgađa zbog 'tehničke naravi'.

Novi datum je 'do 20.prosinca'.

- Ovo dokazuje da očito vladajući nisu dobro iskomunicirali svoj igrokaz - osvrnuo se na odgodu Mostov Ante Bradarić Šljujo na različite mailove.

Bradarić Šljujo drži da su zavladale nevolje u raju među vladajućima, tim više jer još nisu dobili na uvid ni proračun. Most je inicirao, podsjetimo, sjednicu, potpisima vijećnika među kojima su bili i iz vladajuće većine.

No, ono što je činjenica, i za važnu sjednicu o rebalansu proračuna jedva su vladajući držali većinu. Radili su telefoni... Predsjednik HGS-a, koalicijski partner Željko Kerum strpljivo je sjedio i dizao ruku dok nije prošao rebalans.

Poslije je oporba držala kvorum u vijećnici, što smo i notirali tijekom sjednice.

Istina jest da termina sjednice o najvažnijem gradskom dokumentu nema, a kad će - ne zna se.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14