Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Temelj svakog uspješnog braka - dobra perilica posuđa
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Temelj svakog uspješnog braka - dobra perilica posuđa

Puno su ekonomičnije od pranja suđa na ruke

Davno su prošli dani u kojima se sve suđe pere na ruke. Dugo i mukotrpno pranje suđa, bolovi u leđima i nogama te ruke nagrizene deterdžentom sada su stvar prošlosti. Svako moderno kućanstvo riješilo se ovih problema kupovinom perilice posuđa. Nema straha da će ikad više izbiti rasprave oko toga tko je zadužen za suđe poslije ručka kad bi se svi najradije odmorili. Uz samostojeću ili ugradbenu perilicu posuđa, u vašem kućanstvu može vladati mir jer su najdosadniji poslovi prebačeni na uređaje.

Zašto kupiti perilicu posuđa?

Osim toga što će svi ukućani biti oslobođeni zadaće pranja posuđa, postoji pregršt razloga za kupovinu perilice posuđa. Među prvima je praktičnost – perilice posuđa dovoljno je napuniti suđem i pokrenuti. Najmodernije varijante ne zahtijevaju prethodno ispiranje suđa, već je dovoljno ukloniti komadiće hrane. U kombinaciji s kvalitetnim sredstvima za pranje, suvremene perilice posuđa snažan su alat. Priprema suđa za pranje traje nekoliko minuta, a sav će posao odraditi perilica.

Osim praktičnosti, perilice posuđa vam mogu smanjiti troškove kućanstva. Iako se mnogima to ne čini tako na prvi pogled, perilice su puno ekonomičnije od pranja suđa na ruke. Kad bolje razmislite, vidjet ćete da pri ručnom pranju posuđa voda konstantno curi i uzalud se troši. Osim vode, i deterdžent se troši u nepotrebnim količinama. Prosječnom je čovjeku teško procijeniti koliko je sredstva za pranje potrebno pa najčešće pretjera.

S druge strane, perilice posuđa troše točno određenu količinu vode i sredstva za pranje. Ove su količine svedene na djelotvorni minimum, dakle, najmanju količinu koja će doista odraditi posao čišćenja. Naravno, kad govorimo o štednji podrazumijeva se da perilice posuđa pokrećete tek kad su one pune, tj. koliko ćete uštedjeti ovisi i o tome koliko se odgovorno služite perilicom. Općenito, svi uređaji za dom mogu biti efikasniji i učinkovitiji ovisno o načinu upotrebe, ali svakako su korisni.

Koji je tip perilice posuđa najbolji?

Dvije su osnovne vrste perilica za posuđe koje ćete pronaći u ponudi. Jedne su samostojeće perilice koje je moguće smjestiti na bilo koje mjesto u kuhinji ili kućanstvu. One su samostalni kuhinjski objekti i najbolja su opcija kad nemate cijelu gotovu kuhinju ili se useljavate u novi dom, a želite zamijeniti stare električne uređaje bez uređivanja ostatka kuhinje.

Druga su vrsta ugradbene perilice posuđa koje su najčešće u modernim kuhinjama. One se ugrađuju u elemente na način da budu neprimjetne i da se stope s ostatkom kuhinje. Upravljačka ploča im je zato često smještena na gornjem rubu vrata ili unutra. Ako kupujete novu kuhinju u cijelosti, isplati se investirati u ugradbenu perilicu kako bi cjelokupni dojam bio bolji.

Za što god da se odlučite, jedno je sigurno – perilica posuđa olakšat će vam svakodnevni život, smanjiti količinu kućanskih poslova i omogućiti svima odmor nakon ručka. Također, računi za vodu bit će vam manji nego pri ručnom pranju posuđa, a i učinak na okoliš pozitivniji. Uparite novu perilicu posuđa s kvalitetnim sredstvima za suđe te je redovito održavajte i bit ćete na miru dugi niz godina.

Vaša reakcija na temu