Tin Šunjerga zbog okrutnog ubojstva roditelja osuđen na 40 godina zatvora!

Tin Šunjerga zbog okrutnog ubojstva roditelja osuđen na 40 godina zatvora!

Nepravomoćna presuda izrečena mu je na Županijskom sudu u Zadru

Tin Šunjerga (20) nepravomoćno je, na Županijskom sudu u Zadru, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina zbog ubojstva roditelja Marina i Silvane, u ožujku prošle godine u Čisti Velikoj kod Vodica. Motiv ubojstva bila je bezobzirna osveta roditeljima koji su mu prigovarali i branili mu izlaske zbog ponašanja i drogiranja.

- Motivi su nemjerljivi životima, a zabrane je doživljavao kao oduzimanje slobode. Mrzio ih je i zbog toga se osvetio. Doživio je maltretiranjem to što su mu prigovarali zbog loših ocjena i drogiranja - kazala je sutkinja Sandra Radanović u obrazloženju presude.

Šunjerga je najprije ubio majku u automobilu hicem u potiljak kada su se vraćali s polja. Učinio je to pred prijateljem koji je, zbog toga što ga nije prijavio policiji, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana koju neće morati odslužiti ako u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo. Oca je ubio malo kasnije u garaži kuće. Nakon toga je sjeo u automobil, odvezao se do Zagreba i vratio nazad, a u obrazloženju presude navedeno je i kako je pokušavao prikriti zločin tako što je razbio mobitele roditelja, govorio je da su oni u Šibeniku, a na kraju je tražio i od prijatelja da mu pomogne sakriti tijela. 

Utvrđeno je i da je u trenutku počinjenja zločina bio ubrojiv, a psihijatrijski nalazi ga opisuju kao narcisoidnu osobu, s niskim pragom tolerancije sklonu agresivnom reagiranju. Dijagnosticirana mu je zloporaba više psihoaktivnih tvari te duboki i trajni poremećaj ličnosti disocijalnog tipa. Iako je Šunjerga djela počinio kao mlađi punoljetnik, sud ga je osudio kao odraslu osobu za dva teška ubojstva.

- Jedina opravdana kazna je od 40 godina i može utjecati na osuđenika, ali i na druge - zaključila je sutkinja.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14