Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay TJEDNA PROGNOZA Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

TJEDNA PROGNOZA Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka idućih dana

Pripremite kišobrane

Uragan Gaston stacionira se nad Atlantikom zapadno od Azorskog otočja. Duboka ciklona ostatak uragana Fiona nalazi se između Grenlanda i istočne obale Kanade. Ciklona sjeveroistočno od Skandinavije i s njom povezan frontalni sustav proteže se preko Velike Britanije i Irske. Nad Genovskim zaljevom zadržava se velika količina vlažnog nestabilnog zraka i tvori Genovsku ciklonu koja upravlja vremenom nad našim krajevima, piše Bojan Lipovšćak za N1.

Noćas je u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti i u Gorskom kotaru bilo grmljavine i jakih pljuskova. Prema mjerenjima mreže pljusak.com mjestimice je palo od 25 d0 40 litara kiše na četvorni metar.

Danas  će biti oblačno, kišovito s mjestimičnom grmljavinom i udarima vjetra. Obilna oborina moguća je na Kvarneru i u Gorskom kotaru te poslijepodne na južnom Jadranu te u Slavoniji i Baranji.

Jugo će oslabjeti najprije na sjevernom Jadranu, a na srednjem i južnom skrenuti na oštro i lebić. Najviše dnevne temperature zraka od 17 do 21 a na Jadranu od 21 do 24C.

Utorak donosi postupno smirivanje vremena te prognoziramo promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i uz Jadran moguće su lokalne nevere. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 11 do 14, na Jadranu 15 do 19. Najviše dnevne od 16 do 21, uz obalu i na otocima do 25.

U srijedu djelomice sunčano, a od četvrtka novo naoblačenje s povremenom kišom.

Od petka navečer stabilizacija vremena te prognoziramo sunčan i stabilan vikend povoljan za aktivnosti i boravak u prirodi.

Vaša reakcija na temu