Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TKO ĆE IH POMIRITI? Raspisani izbori za predsjednika HDZ-a Split

TKO ĆE IH POMIRITI? Raspisani izbori za predsjednika HDZ-a Split

Dobro kotira Čogelja, ali neizvjestan je ishod

Na sjednici povjerenstva najveće splitske oporbene stranke nije se postiglo primirje među sukobljenim strujama. 

U takvom ozračju određen je datum biranja novog vodstva za 6. studenoga. Za provedbu stranačkih izbora zaduženi su student  Bruno Stričević, predsjednik mladeži HDZ-a te Jagoda Cicvarić Goreta, nositeljica liste HDZ-a na kvartovskim izborima na Mertojaku. 

Upravo je burno bilo oko rasprave rezultata kotarskih izbora, gdje oponenti Tomislava Goje ističu loš rezultat. Navodi se kako kao  povjerenik nije uspio postići suglasje u stranci i primiriti tenzije što je rezultiralo slabim rezultatima.

Osim toga, da nije uspio pripremiti stranku za izbore jer strasti ključaju. Zbog takvih okolnosti, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je navodno savjetovao splitske HDZ-ovce da ne žure s izborima. Ipak, raspisani su i početkom studenog znat će se sigurno tko će biti na čelu. Dionice dobro stoje dr. Vidi Popoviću, inače predsjedniku Kluba vijećnika HDZ-a u splitskom parlamentu. Razgovori se vode i s dožupanom Stipom Čogeljom koji se prometnuo u jednog od boljih operativaca u Županiji. Uz to, ono što je najveća agenda splitskoj vlasti, uvođenje reda u javni prostor, Čogelja je napravio odlične stvari za pomorsko dobro i baš uveo red na do sada mutnom području. Međutim, dogovor je prije bio da župan Blaženko Boban aktivira saborski mandat, a da do izbora Čogelja preuzme ulogu prvog čovjeka regionalne samouprave. Plan je bio pripremiti ga da bude kandidat za župana. Sada je pak u najužoj konkurenciji da preuzme splitski HDZ. Ali, duga je utrka i previranja su velika.

Vaša reakcija na temu