Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TKO JE KRIV? Osobama s invaliditetom otežan pristup na Kašjune

TKO JE KRIV? Osobama s invaliditetom otežan pristup na Kašjune

Žardinjere je postavila Banovina, Splitska obala još ne upravlja plažom

Zbog stanja plaže na Kašjunima obratila nam se čitateljica ogorčena što je osobama s invaliditetom onemogućen pristup plaži. Također, na južnom dijelu su na obali stijene, umjesto žala.

Za stanje na plaži nije odgovorna gradska firma Splitska obala jer im još nije predana na upravljanje. Splitsko-dalmatinska županija, podsjetimo, temeljem presude Visokog upravnog suda dala je primjeren rok bivšem koncesionaru, tvrtki Dolis, da mirno napusti posjed. Osim toga, donijeli su privremenu mjeru da plažom upravlja Grad Split.  Također, pokrenuli su proceduru za ukidanjem  minimalnih tehničkih uvjeta  ugostiteljskim objektima. 


Vozeći nas od nemila do nedraga zbog jednostavnog upita, ipak smo saznali da su sporne prepreke koje otežavaju pristup u nadležnosti Banovine. Cilj je bio uvođenje prometnog reda. 

U firmi Dolis su nam pak na upit temeljem čega obavljaju dohranu plaže, odgovorili kako će se uskoro obratiti javnosti oko koncesije. Istaknuli su tek da nisu oni odgovorni za nemogućnost pristupa osobama s invaliditetom, nego redarstvo Grada Splita.


Vaša reakcija na temu