Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tko je pogriješio zatvaranjem splitskih šetališta, poput Marjana i Trstenika?

Tko je pogriješio zatvaranjem splitskih šetališta, poput Marjana i Trstenika?

Capak kaže da ne treba izbjegavati mjesta poput Jaruna ili Rive, ali da je važno držati distancu, Vela odgovara da u Splitu ništa nije službeno zatvoreno

Tko je pogriješio zatvaranjem splitskih šetališta, poput Marjana i Trstenika prema žnjanskom platou postavljajući policijsku traku da građani ne mogu proći? Pitanje je i hoće li ispraviti grešku. Čini se da neće, barem ne još. 

Naime, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, član Nacionalnog stožera Krunoslav Capak istaknuo je da ne treba izbjegavati mjesta na kojima se inače okuplja velik broj ljudi, poput zagrebačkog Jaruna ili parka Maksimir, Rive, Korza, Tvrđe, nego da je važno ne biti blizu drugih ljudi. 

- To ne vrijedi i za članove obitelji, jer je nemoguće i ne treba održavati distancu s ljudima s kojima živite i provodite većinu vremena - rekao je Capak.

Dogradonačelnik i načelnik Stožera civilne zaštite Splita Nino Vela kazao nam je da se poštuje odluka o zabrani zadržavanja na ulicama, trgovima...

- Kod nas nije ništa službeno zatvoreno - odgovorio nam je Vela na pitanje hoće li maknuti policijske trake.

Smatra da su tako vjerojatno u policiji koja nadzire odluku smanjili okupljane više ljudi prema procjeni ih je, kaže, valjda bilo teže zaustaviti, ali da službene zabrane nema.

Policiji smo postavili isto pitanje, o micanju policijskih traka.

- Nećemo tumačiti odredbe, samo ponoviti da poštujemo i provodimo odluku Nacionalnog stožera - objasnila je glasnogovornica Antonela Lolić.

Koje su upute, ostaje pitanje.

Vaša reakcija na temu