Foto: Pixabay.com TOČKA NA 'I' Ravnatelj osmoljetke Pojišan potvrdio da ide produžena nastava za četvrtaše!

TOČKA NA 'I' Ravnatelj osmoljetke Pojišan potvrdio da ide produžena nastava za četvrtaše!

Gradonačelnik je reagirao i dao nalog

Ravnatelj Osnovne škole Pojišan Boris Poljak potvrdio je da će se organizirati produžena nastava za četvrtaše ove osmoljetke. Nakon (netočnog) odgovora iz Službe za društvene djelatnosti da nema interesa roditelja, reagirao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara i poslao dopis ravnatelju  da pronađe rješenje za organiziranjem produžene nastave. 

U ovom trenutku bi 19 djece pohađalo produženu nastavu. 

-  Moguće je organizirati samo nastavu produženog boravka za skupinu učenika sastavljenih od učenika iz sadašnja dva razredna odjela ( 3.c i  3.d ). Sukladno dopisu Službe za društvene djelatnosti, Osnovna škola Pojišan će dostaviti Gradu Splitu prijedlog nastavka provođenja pilot-projekta nastave produženog boravka za učenike četvrtih razreda - potvrdio je Poljak.

Prvo nam je naširoko objasnio da se u osnovnoj školi Pojišan provodi program cjelodnevne nastave za učenike od prvog do trećeg razreda, a unazad dvije godine i pilot-projekt programa nastave produženog boravka za učenike četvrtih razreda. Pilot projekt je pokrenut na inicijativu dijela roditelja učenika trećih razreda polaznika programa cjelodnevne nastave u suradnji s osnivačem, Gradom Splitom. 

Nadalje ravnatelj 'crta' kako se cjelodnevna nastava izvodi za učenike istog razrednog odjela, dok se nastava produženog boravka izvodi u odgojno-obrazovnim skupinama. Tekuće školske godine u Osnovnoj školi Pojišan program cjelodnevne nastave organiziran je za učenike 3.c i 3.d razrednog odjela, ukupno 30 učenika ( 16+14 učenika ). Objašnjava, vjerojatno braneći pročelnika Omazića, da za cjelodnevnu nastavu nema interesa. 

O cjelodnevnoj nije bilo ni govora, samo o pilot projektu produžene gdje se, kako je i počelo, provodi produžena nastava.

Kako god, nakon pomutnje i odugovlačenja, a kako smo vidjeli i reakcije Službe za društvene djelatnosti očito i namjere ukidanja pilot projekta, ipak se nastavlja. Morao je reagirati gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je ostao zatečen dezinformacijama.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69024, "");
Pregledaj komentare