Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PRESS TOMAS UZVRAĆA PULJKU: 'Potkapacitiranim političarima sport je igračka, a proračun bankomat!'

TOMAS UZVRAĆA PULJKU: 'Potkapacitiranim političarima sport je igračka, a proračun bankomat!'

'O splitskom sportu imate kompetencije kao ja o Higgsovom bozonu'

Toni Tomas, gradski vijećnik HDZ-a, trofejni trener i olimpijski pobjednik odgovorio je gradonačelniku Ivici Puljku na navode da je 'okrenuo leđa splitskom sportu'.

'Poštovani gospodine gradonačelniče, 

o sportu općenito, a posebno splitskom, Vi imate kompetencije govoriti otprilike kao i ja o Higgsovom bozonu. KK Split nije 'splitski sport' nego je samo jedan od klubova unutar velike sportske obitelji. Sa slavnom prošlošću, prosječnom sadašnjošću i upitnom budućnošću - obraća se Tomas.

 Obrazlaže i zašto je budućnost nazvao upitnom.

-  Upravo zato jer ga vode potkapacitirani političari koji umišljaju da je nekontrolirano posezanje u gradski proračun jedini put da bi ovaj klub bio uspješan. A to nije i ne smije biti tako - navodi.

Zato će, kaže, citirati sam sebe i ponoviti ono što je rekao i na sjednici Gradskog vijeća.

-  Pri tome stojim svojim ugledom i rezultatima za koje vam ne bih trebao objašnjavati kakvi su - kaže.

'Ono što je po meni najveći problem to je gospodarenje s gradskim novcima kojima se financirao splitski sport. Uvijek se pričalo samo o pravima koji imaju splitski klubovi, a nikakvim obavezama. I s tom praksom se nastavilo. Imate priliku promijeniti tu praksu i doraditi ovaj ugovor i vidjeti kakva očekivanja mi imamo od košarke za budućnost, a izdvajanja bi mu mogla biti i veća od 7 milijuna kuna. U ovom ugovoru nitko nije smatrao da će se ova sredstva potrošiti nenamjenski nego je samo stvar što će Grad za ta sredstva dobiti? Znači, svaka uprava se mora obvezati koji su realni ciljevi za tu godinu što može napraviti, pa je jedan od ciljeva i povećanje broja djece u omladinskom pogonu, igranje Final Foura, regionalne lige itd... A to u ovom ugovoru ne postoji.. Ovdje se daju samo novci, a nikakve obaveze od strane KK Splita ne postoje', završio je  Tomas citat.

Istaknuo je da je potkapacitiranim političarima sport uvijek bio igračka, a gradski proračun bankomat.

-  Vrlo rado ću Vas poučiti kako se stvaraju najveći sportski rezultati, financijski stabilan sportski kolektiv i mjesto okupljanja tisuća i tisuća splitskih sportaša. Ali samo ako ste spremni učiti, a ne filozofirati. Jer u području sporta sam ja profesor, a Vi ste učenik - poručio je Tomas Puljku.

Vaša reakcija na temu