Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TOMISLAV ŠUTA UOČI SJEDNICE: Svjedočimo kaosu u gradskim ustanovama
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

TOMISLAV ŠUTA UOČI SJEDNICE: Svjedočimo kaosu u gradskim ustanovama

Ostati suzdržani oko odluke za radno vrijeme ugostitelja

Uoči početka sjednice Gradskog vijeća predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta je kritizirao ovu gradsku vlast. 

- Iza nas su izbori za Hrvatski sabor i vidjeli smo i ovaj put gradonačelnika kao političkog trgovca. Žetončić nije prošao u Sabor, ali vjerujem da će on zbrinuti nekako Damir Barbira. Također, pokušava zbrinuti sebe i svoju suprugu - kazao je u početku Tomislav Šuta. 

Smatra da Puljak ne mari za upravljanje gradom, ustanovama i gradskim tvrtkama. Bio je javni poziv za financiranje sportskih objekata od strane matičnog ministarstva, a Split je jedini grad koji nije aplicirao za bespovratna sredstva. 

- Zato se zadužujemo i vodi nas se u pogrešan smjer, a i za sam kredit koji je uzeo, krije se ugovor s Europskom investicijskom bankom koji mi nikad nije dostavljen niti je dostupan gradskim vijećnicima. Tražio sam dokument ugovora, a isti mi nije dostavljen iako sam ga tražio. Hoće li Puljak na isti način postupiti na dijelu obnove stadiona Poljud. Dokumentacija nije spremna i ne znamo što će se dogoditi - poručio je Šuta. Također, dodao je, svjedoče kaosu u gradskim ustanovama.

- Želimo znati što se događa u Hrvatskom narodnom kazalištu, nešto se tamo loše događa i neka se poteštat konačno izjasni i po tom pitanju. Bio sam na otvaranju Marulićevih dana, glumci uopće nakon predstava nisu došli u foyer i to mi je jako čudno. Vidi se da tamo vlada jedna negativna atmosfera - rekao je predsjednik splitskog HDZ-a te istaknuo da je bilo neobično vidjeti netaknutu tortu i ne zna 'što se na kraju uopće dogodilo s tortom'.. 

- Što se tiče Prometa Split, on i njegov zamjenik su sazvali konferenciju za medije i iznose nešto za što su oni odgovorni', rekao je između ostalog Tomislav Šuta te je pojasnio da je došlo do nesporazuma za koji nisu odgovorni općine i gradovi nego Grad Split, a sve je vezano uz ticketing, novi sustav naplate prijevoznih karata u Prometu Split.

- Kriv je grad split. E-ticketing je pompozno najavljivan, nije zaživio i ne funkcionira, a s te strane se gube prihodi. Sam rashod po pitanju zaposlenika je problem. Povećanje plaća u 2023. nije iskomunicirano i za to nije dobivena suglasnost Skupštine društva i svih suvlasnika. Povećane su u odnosu na plan koji nije odobren od strane Skupštine društva, a taj trošak od preko dva milijuna eura se prefakturira prema svim gradovima i općinama koje to nisu znale - naglasio je Šuta. 

Što se tiče sjednice gradskog vijeća, naglasio je da će HDZ-ovci ostati suzdržani oko odluke za radno vrijeme ugostitelja. Nije pojasnio zašto, samo je rekao da se ne slaže s načinom na koji radi dogradonačelnik Bojan Ivošević i služba komunale, no svejedno zbog toga neće glasati protiv te odluke.

Vaša reakcija na temu