Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TORCIDA NE ZABORAVLJA: U Vukovarskoj ulici posvetili mural djeci ubijenoj u gradu heroju

TORCIDA NE ZABORAVLJA: U Vukovarskoj ulici posvetili mural djeci ubijenoj u gradu heroju

Ani Galović je iznijela tužnu sudbinu obitelji Matijević

U Vukovarskoj ulici u Splitu, na zidu koji je oslikan u čast Domovinskog rata i sjaćanja na žrtvu 'grada heroja', dodan je popis stradale djece u Vukovaru. Taj čin je ganuo Ani Galović, istraživačicu istine o ubijenoj i nestaloj djeci u Vukovaru, koja je na Facbooku poručila sljedeće:

- Nakon dvije godine pisanja i istraživanja sudbina poginule, ubijene i nestale vukovarske djece prvi puta sam zaplakala, od sreće. Ne biste vjerovali koliko je teško pomaknuti kamen zaborava koji stoji 29 punih godina - ne pisanja, ne spominjanja. Zahvaljujući vukovarskom branitelju, prijatelju Damiru Markušu koji me povezao s ovim čarobnjacima iz Splita, jedan korak smo manje na tom putu. Sve zbog ovih velikih umjetnika, kojima je samo talent veći od ljubavi prema svom gradu i klubu, Torcida je prema sadržaju knjige 'Mama, ne vidim nebo' oslikala mural posvećen vukovarskoj djeci ispisavši imena stradale djece u bitci za Vukovar i vremenu okupacije tzv. SAO Krajine 1992. godine. Među njima posebno mjesto ima navijač Torcide Franjo Matijević iz rodnih Kukujevaca u Vojvodini, šesnaestogodišnji dječak koji nije propuštao utakmice Hajduka. Njegov stariji brat Nikola poginuo je na položaju u Borovu naselju krajem kolovoza 1991., dok su Franjo, majka i otac oteti iz obiteljskog doma u Kukujevcima te mučki ubijeni pored mjesnog groblja u Mohovu nedaleko Vukovara. Za ubojstvo šesnaestogodišnjeg Franje, majke i oca nikad nitko nije odgovarao. Ovo je samo jedan djelić u kojem ne damo zaboravu za žrtve dječjih života. Torcida ne zaboravlja, ne zaboravljamo ni mi. Obitelj Matijević u srcu.


Nakon dvije godine pisanja i istraživanja sudbina poginule, ubijene i nestale vukovarske djece prvi puta sam zaplakala,...

Objavljuje Ani GalovicSubota, 14. studenoga 2020.
Vaša reakcija na temu