Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Torcidaši i BBB-ovi pravomoćno oslobođeni optužbe za sukob star 10 godina kod Otočca

Torcidaši i BBB-ovi pravomoćno oslobođeni optužbe za sukob star 10 godina kod Otočca

'Snimke nadzornih kamera takve su kvalitete da onemogućuju identificiranje osoba na snimkama'

Zadarski Županijski sud potvrdio je presudu Općinskog suda u Gospiću kojom je oslobođeno 42 okrivljenika iz Torcide i BBB-a za sukob na izlazu s autoceste kod Otočca u travnju 2014. godine. Do sukoba je došlo dok su jedni putovali na jug, a drugi na sjever na utakmice svojih klubova. Dvije osobe teško su ozlijeđene, petorica navijača prevezeno je u riječku bolnicu, a ostalima je pomoć pružena u Gospiću. Zabilježena je i velika materijalna šteta na autima.

Oslobađajuća presuda objavljena je u svibnju prošle godine, Državno odvjetništvo se žalilo, no bez uspjeha. Vijeće Županijskog suda u Zadru smatra da je sud u Gospiću utvrdio činjenično stanje potpuno i pravilno. U obrazloženju presude se navodi kako državni odvjetnik u žalbi nije iznio ništa novo, što već nije bilo predmetom analize i ocjene na prvom suđenju.

'Samo paušalno i bez konkretnih obrazloženja polemizira s razlozima oslobađajuće presude i na svoj subjektivan način ocjenjuje rezultate izvedenih dokaza. Drugostupanjski sud nalazi da žalitelj svojim žalbenim navodima nije doveo u sumnju činjenična utvrđenja prvostupanjskog suda.

Pravilno prvostupanjski sud navodi i obrazlaže da je tijekom postupka ostalo nedokazano, i to u odnosu na svakog okrivljenika, da bi aktivno sudjelovao u tučnjavi koja je imala za posljedicu nastanak teških tjelesnih ozljeda kod oštećenika. Međutim, snimke nadzornih kamera takve su kvalitete da onemogućavaju identificiranje osoba koje su prikazane na snimkama.

Prvostupanjski sud pravilno je utvrdio da se na temelju svih provedenih dokaza ne može na nedvojben način zaključiti da bi okrivljenici bile osobe koje su svojim aktivnim radnjama – bezrazložnim udaranjem podesnim predmetima po vozilima doveli do njihovog oštećivanja. Dakle, žalitelj nije svojim navodima doveo u sumnju pravilnost utvrđenog činjeničnog stanja jer je ono pravilno i potpuno utvrđeno glede kaznenih djela za koje su svi okrivljenici oslobođeni optužbe', zaključuje se u presudi zadarskog suda.

Vaša reakcija na temu