Foto: Pixabay.com TRAGEDIJA NA BAZENU: Sarajevsko tužilaštvo čeka nalaz obdukcije, preminuli dječak iz Splita je imao sedam godina

TRAGEDIJA NA BAZENU: Sarajevsko tužilaštvo čeka nalaz obdukcije, preminuli dječak iz Splita je imao sedam godina

Svjedoci događaja kažu da je bazen bio krcat djecom

Nakon velike tragedije, gdje je na bazenu hotela Terme u Sarajevu preminuo dječak iz 'Akademije nogometa Srđan Mladinić', koji je tamo bio s momčadi na turniru, Azra Bavčić, glasnogovornica kantonalnog tužilaštva nam je rekla da su izdali naredbu za obdukciju dječaka koji je rođen 2011. godine.

- Čekamo obdukcijski nalaz, ne vjerujemo da će biti prije idućeg tjedna - kazala je Bavčić.

- Pitali smo je i o tome što navode neki svjedoci da na bazenu nije bilo spasilačke službe te da je dječak predugo bio u vodi. Bavčić je kazala da se špekulacijama za sad ne bave te da čekaju obdukcijski nalaz, nakon čega će vidjeti što dalje.

Svjedoci događaja kažu da je bazen bio krcat djecom, te da je dječaka iz bazena izvukao trener, a majka je došla nakon nekog vremena, tijekom pokušaja oživljavanja. Hitna pomoć je brzo stigla, troje doktora je dva sata pokušavalo oživjeti dijete, ali nije bilo pomoći.

U policiji su samo potvrdili da je u 18.05 stigla obavijest u njihov operativni centar da je na bazenu Terme pronađeno beživotno tijelo. Formirana je očevidna ekipa kojom je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. 

- Neću se baviti špekulacijama, čekamo obdukcijski nalaz koji će pokazati točan uzrok smrti - kazala je glsnogovornica kantonalnog tužilaštva.

Kontaktirali smo jutros i voditelja Akademije Srđana Mladinića, koji nam je samo kratko rekao:

- Svi smo još u šoku.

Inače, nogometni turnir u Sarajevu je jutros nastavljen, a sve utakmice su počele s minutom šutnje.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14