Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRAŽE RJEŠENJE 'Nadam se da do štrajka u Čistoći neće doći'

TRAŽE RJEŠENJE 'Nadam se da do štrajka u Čistoći neće doći'

Puljak kaže da su sindikati značajno smanjili zahtjeve

Split ne čeka zagrebački scenarij s otpadom zbog štrajka radnika. Smatra tako gradonačelnik Ivica Puljak kojeg su mediji nakon sastanka sa zagrebačkim kolegom Tomaševićem upitali je li su razgovarali i o potencijalnom štrajku splitske Čistoće.

- Nismo razgovarali o tome, nadam se da se štrajk neće ni dogoditi. Istina, bio je proces mirenja koji nije uspio, ali mislim da nije uspio više iz tehničkih razloga. Sljedeći tjedan ćemo se ponovno sastati, sindikati su svoje zahtjeve značajno smanjili i mislim da bismo mogli naći rješenje, za nas u okviru planiranih ušteda - rekao je Puljak.

U splitskoj gradskoj firmi, podsjetimo, radnici su bili nezadovoljni zbog outsourcinga, kulminiralo je pregovorima o novom kolektivnom ugovoru. Štrajku je prethodilo mirenje koje je propalo. Slijedi sastanak s gradonačelnikom, vjerojatno u utorak na kojemu će se znati svi odgovori. 

Vaša reakcija na temu