Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Canva TRAŽE SE DIREKTORI: U svega tjedan dana objavljeni natječaji za vodeće ljude Prometa i ViK-a, u kuloarima se spominju poznata imena
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

TRAŽE SE DIREKTORI: U svega tjedan dana objavljeni natječaji za vodeće ljude Prometa i ViK-a, u kuloarima se spominju poznata imena

Nije slučajno?

Raspisani su natječaji za direktore Prometa i Vodovoda i kanalizacije. Dosadašnjim direktorima istekao je mandat pa su imenovani vršiteljem dužnosti. 

Za razliku od ViK-a, gdje su posljednji dani Tomislava Šute obilježeni velikim sukobom s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, Miroslav Delić zaključio je svoj mandat bez ikakvih trzavica i s punom podrškom gradske vlasti. Bio je i direktor Čistoće, a u Promet je stigao u trenutku kada je tvrtka bila u velikim dubiozama. 

Uz pomoć EU sredstava modernizirao je vozni park i stabilizirao poslovanje kroničnog gubitaša pa se Delić, vjerojatno ne bez razloga, u kuloarima spominje kao jedan od izglednih kandidata za novog čelnika Vodovoda i kanalizacije. Kaže, međutim, da je prerano da bi išta komentirao. 

Mandat mu je istekao u drugom mjesecu, a natječaj je raspisan danas, tek tjedan dana iza natječaja za direktora ViK-a. Nekima se čini, ne bez razloga. 

S druge strane, po Splitu se može čuti kako bi Delića na čelu Prometa mogao naslijediti bivši direktor Split parkinga Marko Bartulić. I on nema komentar o takvim špekulacijama. 

Gradonačelnik Ivica Puljak od početka je tvrdio da kod njih nema dogovora ispod stola i da će za sva radna mjesta raspisivati natječaje. Sa Šutom je ozbiljno zaratio nakon što je postao predsjednik splitskog HDZ-a, mjesecima je trajalo natezanje oko njegove sudbine u ViK-u. Sada, kada je to konačno riješeno, došlo je vrijeme da se nađe novi direktor Vodovoda, ali i Prometa, koji bi u slučaju da Delić ode na novu dužnost, ostao bez direktora. 

Za oba radna mjesta traži se fakultet. Za Promet tehnički ili društveni smjer, a za ViK pravni, ekonomski ili tehnički smjer. Treba imati i najmanje 10 godina radnog iskustva na poslovima odgovarajućeg stupnja spreme te najmanje pet godina iskustva na rukovodećim radnim mjestima. 

Poželjne bi bile i organizacijske sposobnosti, a kandidati ne smiju biti u sukobu interesa i sudskom sporu s tvrtkama za koje se javljaju, kao ni osuđeni za kaznena djela zlouporabe stečaja, zlouporabe u postupku stečaja, pogodovanje vjerovniku ili povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, odnosno, ne bi smjeli imati pravomoćno rješenje o istrazi, potvrđenu optužnicu i presudu.

Vaša reakcija na temu