Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRAŽI SE ČELNA OSOBA TROGIRSKOG TURIZMA Gradonačelnik Bilić: Vrijedni, ambiciozni, kreativni - čeka vas posao iz snova!

TRAŽI SE ČELNA OSOBA TROGIRSKOG TURIZMA Gradonačelnik Bilić: Vrijedni, ambiciozni, kreativni - čeka vas posao iz snova!

Nadamo se da ćemo privući kvalitetnog profesionalca koji će znati kapitalizirati potencijal Trogira i čiji će entuzijazam pratiti naše planove i projekte - poručio je Ante Bilić

Turistička zajednica grada Trogira raspisala je natječaj za novog direktora/icu. U trenutku kada je napravljena nova brand strategija grada i kreće se u implementaciju, te su paralelno s tim započele pripreme za novu sezonu, traži se osoba koja će rukovoditi turističkim potencijalom jednog od najljepših obalnih gradova s više od 100 godina tradicije turizma.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama po jasno definiranim kriterijima koji vrijede za sve turističke zajednice, a traje do 28. prosinca 2019.

- Trogir je dragulj s ogromnim turističkim mogućnostima i potencijalom, ne u smislu masovnosti nego u smislu kvalitete ponude i produljenja sezone. Imamo sve preduvjete za to, od predivne UNESCO-m zaštićene stare jezgre koja još uvijek živi i nije samo kulisa, pa do naša tri otoka, zagore, solidne restoranske ponude, malih OPG-ova..., ali sve to mora i može bolje. Tko god da bude na čelu našeg TZ-a, bit će ujedno i na slatkim mukama, ali imat će postavljene i visoke kriterije za smjer u kojem želimo ići u budućnosti. Turizam je jedna od naših glavnih gospodarskih grana i nadamo se da ćemo privući i dovesti kvalitetnu osobu koja će znati kapitalizirati taj potencijal - rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Trogir je s početkom prosinca zabilježio 148 tisuća dolazaka i 611 tisuća noćenja. U usporedbi s prošlom godinom, rast je u obje kategorije za oko četiri posto, no unatoč dosadašnjem dobrom radu turističkih djelatnika, iz Grada Trogira poručuju da rast nije i ne smije biti jedino mjerilo. 

- Godinu i pol dana radili smo na novoj branding strategiji grada koja nam otvara ogromne mogućnosti pozicioniranja na domaćem, ali i mediteranskom tržištu. Smatramo da trebamo znati odgovoriti potrebama modernih turista te im osigurati motiv da dolaze barem deset mjeseci u godinu, a s projektom brandiranja destinacije ozbiljno smo krenuli u to. Ponosan sam što smo prvi u Hrvatskoj tako sveobuhvatno započeli taj projekt dok se na nacionalnoj razini o tome tek govori. Zato želimo da se oni najbolji i najkompetentniji profesionalci prijave za čelno mjesto našeg TZ-a - istaknuo je gradonačelnik.

Osim implementacije nedavno predstavljene branding strategije koja se bazira na starim i suvremenim trogirskim majstorima, kroz kreiranje novih sadržaja i ponuda te kroz kvalitetnu komunikaciju i promociju na suvremenim kanalima, novi direktor/ica radit će i na razvoju brand storea čije otvaranje je planirano za 2020., a koji će Trogir također imati kao prvi grad u Hrvatskoj.

- Nadamo se da će kandidati za ovaj posao pokazati poznavanje koncepta ambicioznih projekata u koje smo krenuli, dobru razinu marketinških i digitalnih znanja i da će njihov entuzijazam pratiti naše planove i želje. Da, želimo vrijedne, kreativne i energične ljude jer upravo takvi su jako potrebni i u javnom sektoru. Pozivam sve koji odgovaraju uvjetima natječaja i vide se u projektima koje smo pokrenuli da nam se jave. Čeka ih posao iz snova! - poručio je Bilić.

Vaša reakcija na temu