Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TREĆA KAZNENA PRIJAVA PROTIV ŠKARIČIĆA Ranko Ostojić sumnjiči ravnatelja splitskog Doma za protupravno oduzimanje slobode

TREĆA KAZNENA PRIJAVA PROTIV ŠKARIČIĆA Ranko Ostojić sumnjiči ravnatelja splitskog Doma za protupravno oduzimanje slobode

'Nema odluke nadležnog tijela o zabrani napuštanja Doma', navodi Ostojić

Državno odvjetništvo zaprimilo je treću kaznenu prijavu protiv Ivana Škaričića, HDZ-ovog ravnatelja Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj, no nijedna nije stigla iz državnih tijela, Ministarstva zdravstva, Ministarstva za demografiju ili MUP-a. Nakon Hrvatske udruge ugovornih ordinacija i Sindikata umirovljenika, prijavu je podnio i Ranko Ostojić, SDP-ovac koji je prije dva tjedna ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu o saznanjima koje ima o zbivanjima u Domu za starije. 

Ostojić je prijavu podnio protiv Škaričića kao odgovorne i Doma kao pravne osobe, i to zbog postojanja osnova sumnje da su posredstvom drugih osoba počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode. 

Korisnicima je nakon pojave virusa u Vukovarskoj zabranjeno napuštanje Doma, no ne odlukom nadležnog tijela, već samoinicijativno donesenom usmenom odlukom ravnatelja koju su proveli djelatnici Doma, navodi Ostojić. 

Svi nalazi korisnika koji nisu evakuirani iz Doma bili su negativni, ali unatoč tome, od 27. ožujka do 18. svibnja zabranjeno im je napuštanje Doma. Ostojić navodi kako je u isto vrijeme napuštanje prostorija Doma omogućeno djelatnicima koji su bili u svakodnevnom kontaktu sa svim korisnicima kojima je zabranjeno napuštanje prostorija, a napuštanje soba bez pisanog rješenje o izolaciji. 

S obzirom da ne postoji odluka nadležnog tijela, razvidno je da su korisnici Doma protupravno zatvoreni, i to temeljem samoinicijativne odluke i nezakonitog postupanja Ivana Škaričića, navodi se u prijavi. 

Ostojić je predložio saslušanje korisnika i djelatnika Doma te prvo ispitivanje osumnjičenika. Traži da Dom za starije i nemoćne dostavi podatak temeljem koje odluke se korisnici drže zatvoreni, odnosno, onemogućuje im se slobodno kretanje i napuštanje prostorija. 

Vaša reakcija na temu