TREĆA SREĆA: Grad Split ide u izradu novog Plana upravljanja povijesnom jezgrom i Dioklecijanovim podrumima

TREĆA SREĆA: Grad Split ide u izradu novog Plana upravljanja povijesnom jezgrom i Dioklecijanovim podrumima

Andro Krstulović Opara i Branka Brekalo posjetili su Zavod za obnovu Dubrovnika kako bi se upoznali s njihovim primjerom

Grad Split uskoro kreće u proces izrade Plana upravljanja zaštićenom povijesnom jezgrom Splita i Dioklecijanovim podrumima. Prvi je izradio Solar za milijun kuna direktnom pogodbom, drugi su izradili splitski znanstvenici i udruge volonterski, a posjet Dubrovniku čelnika Banovine je donio i vijest o 'trećoj sreći', kada je ovaj važan dokument u pitanju. Naime, s obzirom da je Dubrovnik određene korake pri izradi svog plana već odradio, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnateljica Muzeja grada Splita Branka Brekalo posjetili su Zavod za obnovu Dubrovnika kako bi se upoznali s njihovim primjerom.

Ravnateljica Zavoda Mihaela Skurić sa suradnicom Irenom Hrdalo te Bruno Diklić iz Ministarstva kulture splitskoj su delegaciji na današnjem sastanku predstavili proces kroz koji je Dubrovnik prošao posljednjih godina. Glavni koordinator i kontrolor cijelog procesa u ovom je slučaju Zavod za obnovu Dubrovnika, a uključeni su svi relevantni dionici - i struka i građani.

- Gradu Splitu u narednom razdoblju predstoji osnivanje povjerenstva i izrada projektnog zadatka, a potom i izrada samog plana. Važno je napomenuti kako Plan ne završava njegovim donošenjem, već je on temelj koji postavlja načela i postupke te njime dalje upravlja lokalna uprava, struka i vlasnik dobra - poručili su iz Banovine.U sklopu radnog posjeta Dubrovniku gradonačelnik Krstulović Opara sastao se sa zamjenicom dubrovačkog gradonačelnika Orlandom Tokić s kojom je razgovarao o zajedničkim temama dvaju gradova, protekloj sezoni i iskustvima pri provođenju komunalnog reda.

Splitska delegacija jutros je posjetila i Muzej Domovinskog rata na Srđu te s ravnateljicom Varinom Juricom Turk i Mišom Đurašem razgledali impresivan muzejski postav i razgovarali o budućoj suradnji.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51132, "");
Pregledaj komentare
29