Treći dan 22. međunarodnog sajma GAST 2017 proteći će u znaku brojnih, slatkih i slanih degustacija i kuharskih showova. Tako će se u petak od jutarnjih sati (10 - 11.15) na Centralnom degustacijskom trgu imati priliku degustirati tradicionalne slastice u novom ruhu koje će pripremati učenici Turističko-ugostiteljske škole Split. Odmah nakon toga (11.30 - 12.30) slijedi priprema žrnovskih makaruna i degustacija u organizaciji Turističke zajednice Korčula, potom od 13 do 14.30 'Splitska gastro scena' - predstavljanje delicija restoran Zrno soli koji će pripremiti marinirani teleći ramstek punjen pastom od poriluka, šljiva i pancete i pire od batata s parmezanom.
Nakon slanog, opet red slatkog - Blog torta by Julija s bloga Torta, pinjur i pjat (14.30 – 15.30), a od 16 do 17 slijedi Dolcemania – slatki show i na koncu, od 17.30 do 19 sati Barmen show.