Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PU splitsko-dalmatinska TREĆI PUT U TRI GODINE Umirovljenik iz Splita uhvaćen s više od 150 grama heroina, nije mu prvi put

TREĆI PUT U TRI GODINE Umirovljenik iz Splita uhvaćen s više od 150 grama heroina, nije mu prvi put

Počeo se drogirati prije 25 godina

Splitska policija uhitila je 59-godišnjeg umirovljenika nakon što su mu u stanu pronašli 21 vrećicu heroina ukupne težine 154,3 grama te digitalnu vagu. Nije mu ovo prvi put. Policija ga je privodila 2019. i 2020. iz istog razloga. Prvi put su mu pronašli 0,6 grama kokaina i 11 smotuljaka s 5,46 grama heroina, a drugi put deset vrećica s 80,24 grama heroina i pet vrećica amfetamina ukupne mase 202,82 grama. 

Policiji je 2019. kazao da je droga bila za njegovu upotrebu, a ne prodaju. Kupio ju je za 1.200 kuna dva dana nakon što je primio mirovinu od tri tisuće kuna. Heroin koristi od svoje 33. godine, a kokain rijetko jer je skup. Pokušao se liječiti, ali bez uspjeha. 

Godinu dana kasnije za puno veću količinu droge kazao je da uopće nije njegova, nego da ju je pronašao njegov pas na Pujankama. Za psa mješanca kaže da je najpametniji na svijetu. Drogu je nanjušio i otkopao. U grmu je umirovljenik na 20 centimetara dubine pronašao vreću s heroinom, amfetaminom i vagama. Veliki dio heroina je pošmrkao, priznao je, a namjeravao je to učiniti i ostatkom droge da mu policija nije pokucala na vrata pet dana nakon iznenadnog pronalaska na Pujankama. 

Oba slučaja se nalaze u fazi zakazivanja glavne rasprave, a početak suđenja čeka i optužnica za prijetnju. Splitskog umirovljenika terete, naime, da je pred svojom zgradom o zidić razbio dvije pivske boce i zakoračio prema dvojici kojima je priprijetio riječima: 'Vidite ova dva grla. Time ću vas rasjeć, razrizat ću vas. Ubit ću vas obojicu. Gotovi ste. Moje vrime tek dolazi.'

Jednoj od žrtava je već prijetio i za to je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu.

Vaša reakcija na temu