TRG GAJE BULATA VEĆ PRLJAV Vijećnik Franić upozorava na propuste i proziva odgovorne

TRG GAJE BULATA VEĆ PRLJAV Vijećnik Franić upozorava na propuste i proziva odgovorne

'Otvoren je radi samopromocije gradonačelnika na odlasku', navodi

Niti dva tjedna nakon svečanog političkog otvaranja Trg Gaje Bulata gotovo je u cijelosti prljav, upozorava Ante Franić, izabrani vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Grada Splita.

- Kamen kojim je trg popločan nije zaštićen sredstvom za impregnaciju da se spriječi prodiranje nečistoća, što je neshvatljiv propust, osobito jer se radi o javnoj površini koju koristi velik broj građana - napominje.

Naglašava i da je trg otvoren za javnost političkom odlukom prije konačnog završetka radova isključivo, kako kaže, radi samopromocije gradonačelnika na odlasku.


Postavlja pitanje tko je odgovoran.

- Projektant u troškovniku radova nije uvrstio stavku impregnacije i zaštite kamena, Grad je takav troškovnik odobrio, a izvođač radova i nadzor osim što su dopustili otvaranje trga prije konačnog završetka radova i primopredaje, propustili su upozoriti Grad i projektanta na nedostatak u troškovniku - naglašava.

Kaže kako svi uključeni u projekt snose svoju odgovornost.

- I Građanima Splita ne treba međusobno prebacivanje odgovornosti, stoga pozivam sve naprijed navedene da zajedno isprave propust i građanima Splita predaju ono što su platili, predivan kazališni trg - poručuje.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100500, "");
Pregledaj komentare