Foto: Pixabay.com TROJE OPTUŽENO ZA ORGANIZIRANJE PROSTITUCIJE: Djevojke slali u Njemačku, seksualno ih i financijski iskorištavali

TROJE OPTUŽENO ZA ORGANIZIRANJE PROSTITUCIJE: Djevojke slali u Njemačku, seksualno ih i financijski iskorištavali

Okrivljenici se terete da su ilegalnim poslovima zaradili najmanje 8 tisuća eura

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv tri osobe za organiziranje prostitucije. 

Dvojicu muškaraca i jednu ženu u dobi od 35 do 42 godine terete da su od 2016. do početka 2018. godine zajednički i dogovorno u cilju ostvarivanja dobiti, obmanjujući o uvjetima rada, upućivali žene na pružanje ilegalnih spolnih usluga u hotelima i apartmanima na području Njemačke. 

U optužnici se navodi da su organizirali prijevoz djevojaka do Njemačke dajući im lažne informacije o uvjetima rada, kao i podjeli novca. Djevojkama su nametnuli svoje uvjete rada i seksualno ih i financijski iskorištavali. Okrivljenici su kreirali oglase na internetskim stranicama navodeći kontakt na koji su se sami javljali i dogovarali s klijentima vrijeme, mjesto i cijenu pružanja seksualnih usluga. Prema njihovim uputama žrtve su od klijenata naplaćivale dogovorene iznose. Okrivljenici se terete da su tako stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje 1.960 eura. Novac su podijelili. 

Drugookrivljenik i trećeokrivljenica terete se da su počinili isto kazneno djelo u razdoblju od listopada 2015. do svibnja 2017. godine te da su na taj način stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje šest tisuća eura. 

Prvookrivljenika terete i da je tijekom prosinca 2016. godine stupio u kontakt sa ženskom osobom i ponudio joj posao pružanja seksualnih usluga u Njemačkoj. Cijena je trebala iznositi 100 eura po klijentu, prvookrivljenik je namjerio od te zarade uzeti 20 posto na ime pružanja zaštite i organizacije. Kada je zatražio njene fotografije za izradu profila za oglašavanje, djevojka je odbila ponudu.   

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14