Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trojica osumnjičena za ubojstvo u Omišu završili u zatvoru, kamere su snimile njihov sastanak na Lovrincu

Trojica osumnjičena za ubojstvo u Omišu završili u zatvoru, kamere su snimile njihov sastanak na Lovrincu

Na dan ubojstva Karmelina Fistanića, Pirić i Zolota pokupili su Stipu Ringwalda na splitskom groblju i odvezli ga u Omiš

Jerko Pirić, njegov kum Vlado Zolota i Stipe Ringwald, osumnjičeni za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu, završili su u splitskom zatvoru. Pritvor im je određen da ne bi ponovili djelo i utjecali na svjedoke. Negirali su da imaju išta s ubojstvom. Na pitanja nisu htjeli odgovarati. 

Policija je osumnjičila Ringwalda da je s motocikla ustrijelio Fistanića sa šest hitaca u glavu i vrat. Motocikl Yamaha T-Max je nađen u Splitu na Pazdigradu, na njemu su bili tragovi krvi ubijenog. 

Policija je u sklopu opsežne istrage ubojstva pregledala niz snimki video nadzora, ne samo u Omišu, nego i u Splitu. Tako su na dan ubojstva locirali Pirića i Zolotu kako na splitskom groblju Lovrinac dočekuju Ringwalda te ga voze u Omiš. Motocikl nađen na Pazdigradu bio je parkiran kraj Zolotinog poslovnog prostora. U prostoru je Ringwald dobio kacigu i rukavice. Sjeo je na Yamahu i krenuo za Fistanićem i njegovom djevojkom koji su se našli na parkingu nedaleko od policijske postaje. 

Fistanić se sasvim slučajno zaustavio na izlazu iz Omiša na skretanju za Brzet. Ispala mu je pizza iz ruke. Za svega koji tren kraj njegovog VW Pola stvorio se motociklist i ispalio mu u glavu šest hitaca. 

Policija jučer nije otkrila motiv ubojstva, a prijavu su podnijeli za ubojstvo, a ne ubojstvo iz koristoljublja. Nije utvrđeno da je Pirić kontaktirao Fistanića uoči ubojstva i namamio ga u stupicu na Brzetu. Istražitelji vjeruju da bi ga Ringwald slijedio sve do trenutka pogodnog za likvidaciju. 

Pirić i Fistanić su već duže u lošim odnosima. Fistanić ga je tužio za naknadu štete zbog toga što mu je 2014. iz plažnog objekta u Pisku odnio inventar. Tužbom je Fistanić tražio da Pirić i Republika Hrvatska solidarno isplate štetu, i to 300 tisuća kuna za odnesene stvari i još 150 tisuća kuna za izmaklu dobit. Država je tužena jer je Fistanić bio nezadovoljan postupanjem omiške policije koja je pozvana u Pisak kada je Pirić demontirao inventar iz lokala, no nisu napravili ništa. 

Kaznena prijava protiv Pirića zbog krađe stvari iz objekta je odbačena, no Državno odvjetništvo u Splitu 2016. godine podiglo je optužnicu protiv Pirića za paljenje lokala u Pisku koji je u noći na 5. srpnja 2015. u potpunosti izgorio. Šteta je procijenjena na 400 tisuća kuna. Suđenje nije ni započelo. 

Vaša reakcija na temu