Foto: Unsplash TROVANJE PROFESORICE U ZADRU Učenicima prijeti isključenje iz škole

TROVANJE PROFESORICE U ZADRU Učenicima prijeti isključenje iz škole

Ravnateljica tvrdi da prethodno nije bilo konfliktnih situacija

Policija istražuje incident koji se jučer dogodio u zadarskoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Naime, nagađa se da je netko od učenika profesorici u bocu vode ulio dezinfekcijsko sredstvo, zbog čega je završila na hitnom prijmu. Ona je potom puštena kući i osjeća se dobro. 

Događaj osuđuju i u sindikatu Preporod. Ističu kako se zbog školovanja u izvanrednim okolnostima znatno povećalo neželjeno ponašanje učenika, javlja HRT

- Pozlilo joj je pa smo pozvali hitnu pomoć. Na hitnom bolničkom prijmu napravljena je obrada. Profesorica je dobro - kazala je Marijana Bakmaz, ravnateljica Škole. 

Uprava cijeli dan obavlja razgovore s učenicima. 

- Jako nam je žao što se ovo sve ovako dogodilo. Nadamo se i vjerujemo da je riječ o iznimnom slučaju, jer je kod nas zaista jedna mirna atmosfera u školi. Moram naglasiti kako cijelom ovom nemilom i ružnom događaju nije prethodila nikakva konfliktna situacija između profesorice i učenika - dodaje ravnateljica. 

U ovakvim slučajevima postoji protokol o pedagoškim mjerama koji je propisalo Ministarstvo.

- O sudbini krivca odlučit će nastavničko vijeće. Najstroža moguća mjera je isključenje iz škole s pravom polaganja razrednog ispita. Međutim, cijeli slučaj i okolnosti ovog događaja istražuje i policija - dodaje Bakmaz.

Svoje mišljenje imaju i psiholozi. Djeca su danas izložena svakakvim utjecajima medija, osobito na internetu.

- Zapravo gube jedan kontakt s realnošću ne znajući zapravo što ta zabava i zezancija može prouzrokovati. Mislim da se to tako i dogodilo - hajdemo se malo zezati, hajdemo joj to ubaciti da vidimo što će biti. A zapravo ne znaju da to može biti jako opasno - izjavila je Majal Leventić, psihologinja i psihoterapeutkinja. 

Roditeljima je teško pratiti što njihova djeca gledaju na ekranima, a najbolji savjet psihologa je da s djecom treba stalno razgovarati. I uprava škole nada se da će posljedice ovog slučaja biti upozorenje drugoj djeci.

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin potvrdila je da policija ima saznanja o incidentu, provode se izvidi i poduzimaju mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice.

- Javnost će biti obaviještena o svemu nakon završetka izvida - rekla je.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100419, "");
Pregledaj komentare