Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TU JE TVOJ DOM Poticaje za gradnju ili obnovu obiteljske kuće dobilo 39 mladih obitelji

TU JE TVOJ DOM Poticaje za gradnju ili obnovu obiteljske kuće dobilo 39 mladih obitelji

Među obiteljima koje su danas potpisale ugovore je jedna obitelj s petero djece i četiri obitelji s četvero djece, a dvije obitelji imaju djecu s posebnim potrebama

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban potpisao je ugovore s 39 mladih obitelji koje su ostvarile poticaj za gradnju ili obnovu obiteljske kuće u sklopu projekta 'Tu je tvoj dom'. Od početka projekta potpisano je ukupno 76 ugovora a najavljeno je da se projekt nastavlja i kroz 2020. i 2021. godinu. Na natječaj je pristiglo 381 prijava, a vrijednost ugovora koji su danas potpisani iznosi oko 4 milijuna kuna. Boban je rekao kako je ovo jedinstven projekt u Hrvatskoj jer daje važnost mladim obiteljima u ruralnim područjima naše županije, odnosno u Dalmatinskoj zagori. Najavio je i da će se u sklopu preuzimanja Ureda državne uprave osnovati poseban odjel koji će se baviti demografijom i u sklopu kojega će biti obuhvaćeni svi projekti koji se odnose na to područje.


- Na početku smo govorili da nam je cilj potpisati 60 ugovora ove godine i drago mi je što smo pronašli financijska sredstva za 76 ugovora s mladima obiteljima koji će ostati živjeti na svojim ognjištima. Iznenadilo me broj prijava koje su pristigle na natječaj, ugovore smo sklopili s 39 obitelj, a ostale su još 22 koji ispunjavaju uvjete, ali sada nije bilo dovoljno financijskih sredstava. Međutim, odmah na početku nove godine će ugovori biti potpisani i s njima. Ovoga puta smo prednost dali onima s više djece - rekao je Boban.

Među obiteljima koje su danas potpisale ugovore je jedna obitelj s petero djece i četiri obitelji s četvero djece, a dvije obitelji imaju djecu s posebnim potrebama. Pročelnica za komunalne poslove, Marija Vuković, je pojasnila kako je projekt trajao 6 i pol mjeseci jer su htjeli dati dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije.


- Ovo je odličan projekt i pozvala bi gradove i općine da se i oni uključe i pomognu mladim obiteljima s rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa i dozvolama, a Županija će pomoći u ovom drugom dijelu - rekla je Vuković.

U ime potpisnika zahvalila se Ana Blajić iz Turjaka koja planira sagraditi kuću u Lučanima.

- Ovo je prekrasna mjera i nadam se da će potrajati što dulje kako bi i druge mlade obitelji dobile pomoć kao i mi - poručila je ona, a Boban je zaključio kako vjeruje da će ovaj projekt biti prepoznat i na nacionalnoj razini.

Vaša reakcija na temu