TUGA NA BRAČU Supetarski vatrogasci se emotivnom porukom oprostili od dugogodišnjeg člana

TUGA NA BRAČU Supetarski vatrogasci se emotivnom porukom oprostili od dugogodišnjeg člana

Luka Dragičević-Parader umro je u 66. godini života

Luka Dragičević-Parader, dugogodišnji član DVD-a Supetar, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, umro je jučer u 66. godini života, a vijest o njegovoj smrti su podijelili vatrogasci iz Supetra.

- Luka je jedan od nekolicine članova vatrogasne grupe civilne zaštite otoka Brača čije je djelovanje činilo onu kritičnu sponu zahvaljujući kojoj je djelovanje našeg društva osnovanog 1951. godine opstalo i usprkos svim problemima sačuvalo i nastavilo tradiciju bračkog vatrogastva da bi na koncu bilo revitalizirano i ponovno postavljeno na svoje noge u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj na znamenitoj skupštini 1994. godine, skupštini čiji je sudionik i jedan od njenih pokretača bio upravo on - napisali su.

Luka Dragičević je dugi niz godina obnašao odgovorne dužnosti u zapovjedništvu vatrogasne postrojbe društva, a u nekoliko uzastopnih mandata bio je i član njegovog upravnog odbora.

- Za svoj dugogodišnji rad u vatrogastvu i nemjerljiv doprinos razvoju vatrogastva na Braču Luka Dragičević je na svečanoj skupštini povodom 60. godišnjice društva, 2011. godine odlikovan srebrnom vatrogasnom medaljom, a za hrabrost i požrtvovnost u beskonačnom nizu vatrogasnih intervencija u kojima je tijekom svoje duge vatrogasne karijere sudjelovao i kojima je rukovodio kao i zlatnom vatrogasnom plamenicom Hrvatske vatrogasne zajednice. Neka mu je laka hrvatska gruda koju je toliko volio - dodali su.

Posljednji ispraćaj Luke Dragičevića Paradera je u nedjelju, 16. veljače, u 15 sati na supetarskom gradskom groblju Sv. Nikole uz pune vatrogasne počasti.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(58904, "");
Pregledaj komentare