Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TULUM U SPINUTU Osuđen 84-godišnjak zbog preglasne glazbe u noćnim satima

TULUM U SPINUTU Osuđen 84-godišnjak zbog preglasne glazbe u noćnim satima

Sud je splitskom umirovljeniku vratio mikro-liniju Philips i zvučnik

Zbog prekršaja članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sud u Splitu na 378 kuna novčane kazne osudio je 84-godišnjeg umirovljenika. Prošlo ljeto oko 22.20 u stanu u Spinutu narušio je red i mir tako što je preglasno reproducirao glazbu koja je ometala mir i noćni odmor stara okolnih stambenih objekata. 

Sud je umirovljeniku vratio privremeno oduzetu mikro kućno kino marke Philips s pripadajućim zvučnikom crne boje. Vodilo se računa o ravnoteži između zahtjeva općeg interesa javnosti i zahtjeva zaštite temeljenih prava pojedinaca. U konkretnom slučaju, sud je ocijenio da je zaštita prava vlasništva pojedinca pretegla nad zaštitom općeg interesa. Sud je naveo i da okrivljenik nije počinio prekršaj s oduzetim predmetima. 

Splitski umirovljenik nije se pojavio na sudu i iznio obranu unatoč tome što je zaprimio nekoliko poziva. Saslušana je susjeda koja je navela da je iza 22 sata u stanu u potkrovlju puštao preglasnu glazbu. Policija je došla oko 22.20 i razgovarala s njom. Glazba se čula ne samo u zgradi, nego i izvan zgrade do duboko u noć, navela je svjedokinja.

Sud je prihvatio njen iskaz i zaključio da je došlo do remećenja javnog reda i mira iako se sve događalo u privatnom stanu, a ne na javnom mjestu. Posljedice su se, naime, manifestirale izvan zgrade što bi predstavljalo fiktivno javno mjesto, obrazloženo je u presudi.

Vaša reakcija na temu