Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Turistička atrakcija na Tvrđavi Klis: Uskoro kreće izgradnja nove ljetne pozornice

Turistička atrakcija na Tvrđavi Klis: Uskoro kreće izgradnja nove ljetne pozornice

Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a 85 posto njegove vrijednosti financira se novcem Europske unije

U Općini Klis pri kraju je postupak javne nabave za odabir izvođača radova za uređenje nove ljetne pozornice na kliškoj Tvrđavi kojom će se dodatno unaprijediti sadržaj i ponuda kulturnih događanja na jednoj od najvažnijih i najljepših fortifikacijskih građevina u Europi.

Zahvaljujući uspješnom povlačenju europskih sredstava, Općina Klis je putem ITU mehanizma Urbane aglomeracije osigurala sredstva kojima će se na kliškoj Tvrđavi izgraditi i opremiti nova ljetna pozornica. Potpis ugovora s odabranim izvođačem očekuje se već u prosincu, a osim ljetne pozornice, u planu je i rekonstrukcija topničke vojarne, sanacija Malog kvartira te zaštita tvrđave od vegetacijskog bilja. Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a 85 posto njegove vrijednosti financira se novcem Europske unije. 


- Nadamo se kako ćemo na ljeto, ako to dopuste epidemiološke prilike, na novoj pozornici moći gledati i slušati izvođače brojnih kulturnih i zabavnih priredbi na kojima se okupe i domaći i strani turisti, kao i sami mještani Klisa. U prošloj godini premašen je broj od čak 100.000 tisuća posjetitelja koji su uživali u ljepotama ove svjetski poznate srednjovjekovne utvrde te smo ponosni što njezin turistički potencijal valoriziramo kroz održivo i odgovorno korištenje kulturne baštine - izjavio je Jakov Vetma, načelnik Klisa. 

Tvrđava Klis jedan je od najznačajnijih kulturno povijesnih spomenika u Hrvatskoj koji je posljednjih godina stekao i prepoznatljivost u svijetu zahvaljujući 'ulozi' u HBO-ovom serijalu 'Igra prijestolja' koji se jednim dijelom snimao upravo u Klisu. 

Općina Klis kontinuirano ulaže značajna sredstva u revitalizaciju Tvrđave i obogaćivanje sadržaja koje nudi, čime doprinosi turističkoj slici i ponudi, ne samo kliškog kraja, već i cijele regije. 

Vaša reakcija na temu