Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TUŽNA NOĆ U DUGOM RATU Tišina ispred doma u kojem je poginulo dvoje korisnika i suze jednog mladića

TUŽNA NOĆ U DUGOM RATU Tišina ispred doma u kojem je poginulo dvoje korisnika i suze jednog mladića

Vatrogasci su pomogli u prebacivanju 19 štićenika u prizemlje

Tragedija u staračkom domu u Dugom Ratu tek treba dobiti svoj epilog. U jutarnjim satima policija će početi očevid, znat će se što se dogodilo u večeri u kojoj je dvoje štićenika izgubilo život. Jedna od scena koju nosimo iz grmljavinske noći ispred doma smještenog na blagoj uzbrdici, prvi red uz more i opasanog zidinama je plač jednog mladića.

Izgubio je nekoga svoga, brisao je suze, neutješno se uputio prema automobilu nesvjestan ičega oko sebe. Ni zagrljaja utjehe kojim je obgrljen tako hodao. A ispred doma koji se proteže na tri kata policajci, vatrogasci i hitna pomoć. Požar je brzo lokaliziran, djelatnica je pomogla vatrogasnim aparatom i prije dolaska gasitelja, ali dva života su izgubljena. S jedne strane doma je visoki zid, na tabli ne piše kako se zove, a s druge strane policijske trake i mnoštvo unutar zidina. I samo tišina. Činio nam se kao Alcatraz u tim trenutcima. 

Nervoza se mogla rezati nožem, a prva ju je ispoljila jedna 'gospođa', a potom i policajac. Kratko, ali silovito.

Teška noć. Tragična u kojoj su opet stradali nemoćni, stariji ljudi koji su zadnje dane proveli unutar četiri zida. Korona je zaustavila posjete. Živote im je ugasio požar. 

Vatrogasci su, istaknimo vrijedne gasitelje, pomogli u prebacivanju 19 štićenika u prizemlje. Jednoga je hitna pomoć odvela u bolnicu, duga je noć bila i pred njim. 

Zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić nam je kazao kako su momci iz DVD-a Dugi Rat praktički sve odradili. Ostali su se, čim je plamen zaustavljen, povukli zbog koronavirusa. Htjeli su zaštititi štićenike od veće izloženosti nego što treba.

U toj tužnoj noći još je jedna gospođa stajala ispred doma. 

- Htjela sam vidjeti kako mi je stric Ante. Živim blizu, pa sam se nadala da ću možda saznati nešto iz prve ruke. Rekli su njegovom sinu da je dobro, da ga je liječnik pregledao i da će ostati u domu - kazala nam je za kraj.

Strica nije vidjela. 

Vaša reakcija na temu