Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TUŽNA VIJEST Nakon duge i teške bolesti preminuo branitelj i fotoreporter Zoran Erceg

TUŽNA VIJEST Nakon duge i teške bolesti preminuo branitelj i fotoreporter Zoran Erceg

Za života često je bio metom raznih napada

Hrvatski branitelj i ratni vojni invalid, fotoreporter, snimatelj, humanitarac i poznati splitski aktivist Zoran Erceg, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 62. godini.

Za života često je bio metom raznih napada, no u svojoj borbi nije ustuknuo sve do kraja. 

Podsjetimo, u veljači 2019. godine zbog narušavanja javnog reda i mira na otvaranju spomenika Franji Tuđmanu splitski aktivist Zoran Erceg osuđen je na zagrebačkom Prekršajnom sudu na 15 dana zatvora uvjetno na godinu dana. Osim toga, godinu dana zabranjen mu je prilaz spomeniku. 

Erceg je vikao: 'Plenkoviću, kako te nije sram dizati ovome zločincu spomenik? Sram vas bilo! Upropastio je Hrvatsku, predao Bosansku Posavinu. Franjo Tuđman je ratni zločinac.' Tvrdio je da nije kriv i da su druge osobe, koje su njega udarale, zapravo narušavale javni red i mir, a ne on.

Nakon presude Erceg je rekao: 'Nema te represije i nema te kazne s kojom će me odvratiti da ponovno na javnom mjestu izjavim: Franjo Tuđman je ratni zločinac! I dalje ću misliti, prozivati i djelovati kao i do sada'.

Morao je platiti i sudske troškove u iznosu od 500 kuna. 

Od poznatog Splićanina brojni prijatelji opraštaju se putem društvenih mreža.

Vaša reakcija na temu