Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Atlantska plovidba TUŽNA VIJEST Ni tjedan dana nakon iskrcaja s broda ‘Zagreb‘, iznenada preminuo pomorac Nikola Jaklin

TUŽNA VIJEST Ni tjedan dana nakon iskrcaja s broda ‘Zagreb‘, iznenada preminuo pomorac Nikola Jaklin

Bio je brodski kuhar, i upravo je on alarmirao javnost o nepodnošljivoj situaciji na brodu na kojem je bio 200 dana

Nakon što je preklinjao Atlantsku plovidbu i hrvatsku državu da mornarima broda 'Zagreb', zarobljenima zbog pandemije na moru, omogući odlazak doma, u Varaždinu je, niti tjedan dana nakon silaska s broda, iznenada umro Nikola Jaklin, javlja Jutarnji list.

Nikola, koji je na brodu bio kuhar, preko Jutarnjeg lista je alarmirao javnost o nepodnošljivoj situaciji na brodu. Na Zagrebu je plovilo 16 hrvatskih mornara, devet su mjeseci bili na brodu, od čega 200-tinjak dana bez silaska na kopno.

Incidenti su bili sve češći, zapovjednik broda, kapetan Leon Bjelokosić, upozoravao je dubrovačku Atlantsku plovidbu o hitnosti iskrcaja, a kuhar se obratio javnosti. - Molim pomozite, želim doma. Osjećam se kao rob - zavapio je Nikola Jaklin 31. kolovoza.

Ni mjesec dana kasnije, 16. rujna, Nikola i posada sletjeli su na zagrebački aerodrom.

Vaša reakcija na temu