Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash TUŽNA VIJEST Preminuo fra Ante Kekez, gvardijan zadarskog samostana sv. Frane

TUŽNA VIJEST Preminuo fra Ante Kekez, gvardijan zadarskog samostana sv. Frane

Bio je dugo bolestan

U Zadru je sinoć u 57. godini života, nakon duge bolesti, preminuo fra Ante Kekez, gvardijan samostana sv. Frane, javlja 057Info.

Rođen je 1964. godine u Hrvacama. Nakon završene osnovne škole pohađao je sjemenište u Zadru te studij teologije u Makarskoj, Zagrebu i Rijeci. Mladu misu prikazao je 1990. godine u crkvi Gospe Žalosne u Hrvacama, nakon čega odlazi na magisterij na franjevački univerzitet Antoniana u Rimu.

Zadrani ga pamte kao dugogodišnjeg župnika u crkvi Presvetog srca Isusovog na Voštarnici, gdje je došao nakon službovanja u Puli. Potom je četiri godine bio u samostanu sv. Križa na Krapnju - Brodarici kod Šibenika, pet godina u franjevačkom samostanu i crkvi sv. Frane na Poljudu, te od 2012. upravitelj franjevačkog samostana sv. Duje u Kraju na otoku Pašmanu. Smrt ga je zatekla na mjestu gvardijana samostana sv. Frane u Zadru.

Nedavno je u emisiji Radija 057 'Stvoreni za nebo' govorio o krizi i pandemiji koronavirusa.

- U ovakvim situacijama možemo uvidjeti svoju krhkost i manjkavost, kao i ovoga svijeta koji predstavlja jedinu zajedničku kuću. U pravilu, ne smije biti ekonomija dominantna jer se čovjek u njoj pogubi zaboravivši na solidarnost s bližnjim i s čovjekom u potrebi. Tolike krize prođu kroz život pa će i ova. Poslije ove krize razbistrit će se stvarnost na globalnoj i individualnoj razini kad je u pitanju dobro čovjeka, budućnost zajedničke kuće i ovoga svijeta - rekao je tom prilikom.

Svoja razmišljanja pretočio je u nekoliko knjiga: Petica u školi evanđelja, U školi Padovanaca, Duhovne misli sv. Ivana Pavla II.: jubilejski memorijal (25)...

Vaša reakcija na temu