Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot TUŽNA VIJEST Preminuo poznati splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić

TUŽNA VIJEST Preminuo poznati splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić

Umro je u bolnici na Sardiniji

Umro je poznati splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić. Preminuo je u 63. godini života nakon teškog moždanog udara kojega je pretrpio na jugu Italije. Pozlilo mu je u srijedu navečer, odmah je bio hospitaliziran u bolnici Sassari na Sardiniji gdje je jutros i umro. 

Obitelj je bila uz njega.

Iza jednog od najbogatijih Hrvata i počasnog konzula Čilea su ostali supruga i četvero djece. 

Poduzetničku karijeru je počeo sredinom 80-ih godina osnivanjem firme SEM. Početkom 90-ih je krenuo u posao s putničkim brodovima. Već 1993. godine je povezao Split i Anconu.

U Splitu je bio vlasnik hotela Marmont, otvorio je i privatni Dom za umirovljenike. 

Kao poduzetnik, u odličnim je odnosima bio s brojnim političarima, a bio je i član HNS-a. U Splitu je s Listom Velog mista, na kojoj su se okupili poduzetnici, bio dio vlasti, ali se brzo povukao iz te priče.

Vaša reakcija na temu