Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot TUŽNA VIJEST Umro bivši splitski gradonačelnik Slobodan Beroš

TUŽNA VIJEST Umro bivši splitski gradonačelnik Slobodan Beroš

Na čelu grada bio je od 2002. do 2003. godine

Noćas je preminuo bivši splitski gradonačelnik, znanstvenik, sveučilišni profesor, prof. dr. Slobodan Beroš.

Rođen je u Splitu, 15. studenog 1945. godine

Na dužnosti splitskog gradonačelnika bio je od siječnja 2002. do rujna 2003. kada ga je, temeljem dogovora tadašnje koalicije lijevog centra, zamijenio Miroslav Buličić. U Beroševom mandatu konsolidirane su gradske financije, a u to vrijeme, odbio je i projekt AFCO, na što je on bio ponosan.

Godine 2010. postao je predsjednik Gradske organizacije Socijalističke partije Hrvatske (SPH).

Tehničku školu u Splitu završio je 1964. godine, a 1969. i Elektrotehnički fakultet Split, 1975. godine na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje stječe magistarsku titulu, a 1982. doktorirao je na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u  Zagrebu. Bio je zaposlen na splitskom FESB-u, a znanstveno se usavršavao i na Max-Planck institutu za ekstraterestričku fiziku u Garchingu kraj Muenchena u Njemačkoj te na  Sveučilištu u Kaliforniji. Uže područje interesa bili su mu fizika, akceleratori, automatizacija i vođenje proizvodnih procesa, digitalno upravljanje, digitalna instrumentacija i obradba signala, optoelektronika.

Redovitim profesorom na FESB-u postao je 2010. godine. 

U 61. godni života, postao je ocem djevojčice Ane u vezi s 23 godine mlađom znanstvenicom s Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Oliverom Politeo. Oboje imaju po sina iz ranijih brakova.

Vaša reakcija na temu