Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović TVRDI DA NIJE KRIVA Vampiricu iz 'Ljubavi na selu' terete za milijunske štete i gospodarski kriminal

TVRDI DA NIJE KRIVA Vampiricu iz 'Ljubavi na selu' terete za milijunske štete i gospodarski kriminal

Uskoro presuda

Olja Einfalt Mihovilović, bivša vlasnica propalog lanca dućana odjeće 'Skandal', u posljednje vrijeme zapažena po nastupima u televizijskim emisijama 'Večera za 5' i 'Ljubav je na selu', u kojima se predstavila kao vampirica rođena u 14. stoljeću, danas je na Županijskom sudu u Splitu ponovila kako se ne osjeća krivom po šest točaka optužnice koju je za gospodarski kriminal Županijsko državno odvjetništvo podiglo 2014. protiv nje i supruga Marka Mihovilovića, koji je u međuvremenu preminuo. 


Danas je planirano ispitivanje svjedoka iz Njemačke, inače, direktora jedne od tvrtki koje se navode u optužnici. Nije došao. Sutkinja Ivona Rupić pozvat će ga još jednom u svibnju. Ako ne dođe, zaključit će suđenje čitanjem iskaza i uzimanjem obrane okrivljene koju brani odvjetnik Željko Lubina.   

U prvoj točki optužnice Einfalt Mihovilović terete da je tijekom 2009. kao članica uprave društva Kasteli zajedno sa suprugom uzimala novac iz blagajne društva. Dio su iskoristili za plaćanje obaveza društva, dok su zadržali više od milijun kuna. Terete je i za štetu u državnom proračunu od 67 tisuća kuna jer su u poslovnim knjigama društva neistinito prikazali primitak dva računa u iznosu od 195 tisuća kuna za isporuke robe koje se nisu dogodile. 

Po trećoj točki optužnice Einfalt Mihovilović terete za gotovo pola milijuna kuna štete u državnom proračunu, a po četvrtoj za čak 11,6 milijuna kuna umanjene stečajne mase i štete vjerovnicima. Peta točka optužnice odnosi se na skrivanje poslovne dokumentacije koja nije predana stečajnoj upraviteljici nakon otvaranja stečajnog postupka nad tvrtkom Kasteli 2010. godine. 


Terete je i da je oštetila društvo Mercator – H u iznosu od 2,3 milijuna kuna za neplaćenu zakupninu poslovnih prostora u Splitu, Zadru i Puli. Suprug je doveo u zabludu odgovorne osobe neistinito prikazavši da će njihova tvrtka uredno podmirivati obveze prešućujući da više nemaju sredstva za plaćanja zakupa i da ga ne namjeravaju plaćati. Kada im je poslan raskid ugovora i naloženo da napuste prostore, nastavili su s radom lažno prikazujući da će obveze podmiriti iako je račun društva bio blokiran od ožujka 2009. godine, stoji u optužnici.

Vaša reakcija na temu