Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TZ SUPETAR: Direktor Cvitanić uputio pismo iznajmljivačima

TZ SUPETAR: Direktor Cvitanić uputio pismo iznajmljivačima

'Ja sam osobno više pobornik optimističnijeg scenarija'

Direktor supetarske Turističke zajednice, Ivan Cvitanić, uputio je pismo iznajmljivačima u turizmu.

'Već nam je svima skupa jasno kako će ova turistička sezona, ukoliko je uopće bude, biti drugačija od svih do sada i najizazovnija još od vremena Domovinskog rata.

Nekakav najcrnji scenarij je da turističke sezone uopće neće biti, odnosno da će se Europa i svijet, a time i naša najemitivija turistička tržišta, tijekom cijele ove i slijedeće godine boriti s pandemijom COVIDA – 19.

Ja sam osobno više pobornik optimističnijeg scenarija, odnosno relativnog oporavka i naše zemlje i nama najvažnijih tržišta do mjeseca lipnja, te scenarija u kojem ćemo ipak uspjeti ostvariti barem nekakvu turističku aktivnost u ljetnim mjesecima.

Ukoliko se ovakav optimističan scenarij dogodi, za očekivati je i nešto pojačanu turističku aktivnost u rujnu i listopadu.

Vodeći računa o situaciji kakva jest u ovom trenutku, Ministarstvo turizma RH je donijelo odluku o smanjenju paušala turističke pristojbe za 50% na glavne krevete te oslobađanju u cijelosti za pomoćne krevete za 2020.g.

Možda se na prvu čini nedovoljno i nepošteno no ovakvom je odlukom Ministarstvo turizma RH odmah smanjilo vaše obaveze na osnovi turističke pristojbe za 50% te ostavilo mogućnost da se nekakva turistička aktivnost ipak dogodi tijekom ove godine.

Napominjem kako se prva rata paušala turističke pristojbe plaća do kraja srpnja ove godine što znači da do tada nemate nikakve obaveze plaćanja na osnovi paušala turističke pristojbe.

Do lipnja će svakako situacija svima nama biti puno jasnija i nadam se da ćemo tada moći donijeti prave zaključke i sve naše aktivnosti prilagoditi situaciji u kojoj se tada budemo nalazili.

Do tada, ostanite zdravi, optimistični i poštujte odluke stožera civilne zaštite. Neće nam nikome biti lako no svi smo zajedno u ovoj situaciji i virujem kako ćemo bez obzira na težinu situacije naći rješenja i načina da ovo prebrodimo kao pojedinci i kao zajednica', stoji među ostalim u Cvitanićevom pismu.


Vaša reakcija na temu