Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić U BANOVINI PO STAROM 'Ne razmišljamo o podjeli rada u dva tima'

U BANOVINI PO STAROM 'Ne razmišljamo o podjeli rada u dva tima'

Kažu da nije istina da su uredi prenapučeni i da se može osigurati razmak

Unatoč velikim brojkama i rapidnom širenju koronavirusa što je nagnalo i Vladu za strože mjere, u gradskoj upravi ne razmišljaju o podjeli rada u dva tima.

U prvom lockdownu, upravo se tako organizirao proces rada, dok je jedan tim radio u Banovini, djelatnici su radili od kuće i tako su se mijenjali.

U takvim mjerama, koncem ožujka razboljela su se (samo) dva djelatnika.

U studenom je gradonačelnik opet donio zaključak da su pročelnici dužni dostaviti popis zaposlenika koji poslove radnog mjesta mogu obavljati od kuće i to podijeljeni u dvije skupine koje neovisno jedna o drugoj mogu osigurati kontinuirano obavljanje poslova. Također, i popis zaposlenika koji poslove radnog mjesta ne mogu obavljati od kuće te će ostati na svom radnom mjestu. Taj se zaključak trebao aktivirati 'po potrebi'.

- Iz Ministarstva uprave nema preporuke koja nas na to upućuje, a za sada nema razloga da se u gradskoj upravi i primjenjuje - kazali su nam u Banovini.

Na naš upit o prenapučenosti ureda kažu da to nije istina i da se može osigurati razmak.

Oko 400 zaposlenika je, podsjetimo, u Banovini, mnogi od njih putuju i javnim prijevozom.

Osim toga, uskoro počinje i uređenje zahoda u gradskoj upravi na svih sedam katova.

Vaša reakcija na temu