Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO: U CENTRU SPLITA Gotovo tri desetljeća preko makadama do svojih domova

FOTO/VIDEO: U CENTRU SPLITA Gotovo tri desetljeća preko makadama do svojih domova

Privremeno rješenje je postalo trajno

Na makadamski put usred grada, na prašnjavu cesticu koja vodi do njihovih kuća osuđeni su stanovnici Gripa, u Ulici Vojka Krstulovića. Uz njih, i drugi stanari žive u prašini i blatu.

Problem je što je privremeno rješenje, nastalo prilikom gradnje tunela u Dubrovačkoj, postalo trajno, a na što sve gradske vlasti zatvaraju oči gotovo 30 godina. Od izgradnje tunela 1995. godine. 

Zaboravljeno je što se obećavalo, od projekta izlaza na cestu pa nadalje pa stoji tako usred Splita dokaz zapuštenosti i nebrige.

Ipak, za razliku od gradskih vlasti na to ne želi žmiriti novi kotarski čelnik Karlo Pilko koji se u nekoliko mjeseci uhvatio temeljito uređenja kvarta. Od manjih stvari, koji jesu u ingerenciji kotareva, do otvaranja ovog slučaja.


Poslao je upit Gradu, ali odgovor nije dobio. Nemušto su ga onako 'na prvu' informirali da je moguće kako se radi o neriješenim imovinsko-pravnim problemima. 


Ipak, na društvenoj mreži jedna mu je sugrađanka ponudila zemljišno-knjižni izvadak koji kaže da je taj dio u cijelosti gradski.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević je obećao da će vidjeti o čemu se radi i je li zaista to tako. 

Pratit ćemo kako će se razvijati dalje, hoće li biti ponuđeni izgovori ili rješenje.

Vaša reakcija na temu